dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Aturar el desdoblament, la via fàcil

Foto: Diari Maresme

El Ministeri de Foment ha formalitzat a través del BOE la suspensió de l’obertura d’ofertes pel contracte de serveis per la redacció de l’Estudi de duplicació de via de la línia de Rodalies entre Arenys de Mar i Blanes, una de les redaccions incloses en el Pla de Rodalies de Barcelona 2008-2015. Aquest estudi, licitat per 708.000 euros per l’anterior govern socialista, pretenia millorar la freqüència pas de combois a la zona proposant “possibles solucions, mitjançant canvis del traçat actual o altres actuacions singulars”.

Sens dubte, l’actual via única entre Arenys de Mar i Blanes, que compta amb una longitud de 22 quilòmetres, impedeix el creixement, la millora i la possibilitat d’informatitzar el servei d’aquesta important línia ferroviària que passa per la comarca del Maresme i que comunica la capital catalana amb Blanes. Per altra banda, la manca d’espai per ubicar la segona via als municipis implicats és un dels principals esculls per trobar solucions i per assolir un consens sens dubte complicat.

Però, sigui com sigui, la suspensió de la redacció d’un estudi per a la duplicació de via no és una bona notícia. I no ho és perquè l’actual govern estatal, amb una imperiosa necessitat de reduir despesa, ha emprès el camí fàcil d’aturar un estudi que només era això, un estudi, que podria haver proposar alternatives viables. Ara, la seva suspensió només ajuda a perpetuar un problema de difícil solució, però que és necessari resoldre si el que es vol és apostar pel futur.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris