dimarts, 07 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cabrils s’adhereix a la Xarxa Rescat

Lina Morales | Foto: Aj. Cabrils

L’Alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, i el director general d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Andreu Joan Martinez, han signat aquesta setmana el conveni de col·laboració per a l’adhesió de l’Ajuntament de Cabrils a la xarxa Rescat de radiocomunicacions d’emergències i seguretat de Catalunya.

Segons informen fonts municipals, amb la signatura d’aquest conveni, gratuït i de durada il·limitada per l’Ajuntament, facilitarà la coordinació entre els col·lectius d’emergències i “comportarà un menor cost i una major rendibilitat d’ús, comptarà amb una tecnologia molt avançada, segura i amb alt grau de cobertura i disponibilitat, i permetrà conèixer el posicionament geogràfic amb GPS”.

La xarxa RESCAT és una xarxa de radiocomunicacions que aplega i substitueix les principals xarxes diferents i existents fins avui a Catalunya i que té la voluntat de servir a tots i cadascun dels col·lectius implicats en la seguretat i les emergències. L’objectiu d’aquest sistema integrat d’emergències i seguretat és millorar el rendiment, l’eficàcia i l’operativa de tots els recursos del país que treballen en aquest àmbit. Actualment els efectius de cada cos o organització treballen amb el seu propi sistema de telecomunicacions i utilitzen recursos i tecnologies diferents.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris