dijous, 14 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet: Condemnat l’Ajuntament per ‘mobbing’

Seu de la Policia Local de Canet | Foto: S.V.

El jutge del Contenciós-Administratiu núm. 11 de Barcelona ha condemnat l’Ajuntament de Canet de Mar a indemnitzar amb 8.300 euros el Cap de la Policia Local, Pere Nolla, perquè considera que durant l’anterior mandat va ser “apartat de l’exercici de les seves funcions d’una manera deliberada”.

En la seva exposició, el magistrat manifesta que ha quedat acreditat en aquest procediment la utilització per part de l’administració, principalment per l’ex-alcalde i la Regidora de Seguretat Ciutadana, de fer servir mitjans de comunicació per valorar la competència professional del Cap de la Policia Local de Canet. Així mateix, la mateixa sentència fa referència a la resolució de la Inspecció de Treball en la qual es acreditaven l’existència de “factors psicosocials” dins de l’administració de l’Ajuntament que produeixen “efectes nocius per a les persones”.

Segons apunta l’Associació de Víctimes d’Assetjament Laboral de Catalunya, entitat que ha donat suport al Cap policial, en aquest cas concorren els elements que es requereixen perquè es produeixi mobbing. En aquest sentit, assenyalen que “hi ha hagut una conducta de persecució o fustigament, sistemàtic i planificat, la conducta hostil ha estat sistemàtica i reiterada en el temps; i que aquesta conducta ha estat intencionada”. A més, també subratllen que en la tramitació judicial d’aquesta demanda “s’ha posat de manifest que l’inspector de la Policia Local ha patit importants danys a la seva salut, quedant acreditat un trastorn depressiu”.

2 comentaris per a “Canet: Condemnat l’Ajuntament per ‘mobbing’”

  1. […] de Justícia de Catalunya (TSJC) per la condemna del jutjat Contenciós administratiu núm. 11 que va condemnar el consistori canetenc a indemnitzar amb 8.300 euros l’inspector de la policia local per un […]

  2. […] passat mes de març, quan una sentència del Jutjat Contenciós Núm. 11 de Barcelona reconeixia la situació de mobbing soferta pel funcionari municipal. Actualment, després d’un recurs presentat per […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per