divendres, 23 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Capital de risc per a la planta ornamental

Foto: Corma

La Societat Catalana d’Inversió en Cooperatives (Sicoop) ha aprovat una inversió de 600.000 euros a favor de la cooperativa de planta ornamental Corma. Això permetrà a aquesta entitat disposar del capital necessari per desenvolupar el seu nou pla d’expansió i millorar el servei als seus clients.

Corma, amb seu a Premià de Dalt, és una cooperativa de planta ornamental formada per 33 socis productors del Maresme i Vallès Oriental. La cooperativa es va constituir fa 30 anys i, des de llavors, s’ha erigit en el referent de la planta ornamental a la península Ibèrica. A més de ser líder en el mercat nacional, actualment Corma exporta un 20% de la seva producció, principalment, a França. Precisament, el Pla Estratègic de la Cooperativa preveu créixer a través de les exportacions amb una major presència en aquest país. Per altra banda, aquest pla també aposta per la innovació en productes i serveis als clients nacionals, mitjançant la creació de plans de màrqueting específics per canals de distribució amb l’objectiu de reforçar el seu lideratge en el sector.

Fonts oficials informen que Sicoop compta amb un capital de 15,5 milions d’euros d’origen privat i públic, aportats per l’Institut Català de Finances Holding (ICFH), el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, CatalunyaCaixa, Unnim, Grup Empresarial Cooperatiu Clade i les entitats franceses Crédit Coopératif i Esfin. La societat, gestionada per ICF Capital, SGECR, té com a principal objectiu impulsar i consolidar el creixement de cooperatives, societats laborals, i empreses participades per cooperatives. Des de la seva creació, a finals de l’any 2008, ha participat en quatre projectes cooperatius amb una inversió total de 4 milions d’euros.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris