divendres, 23 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cinc nous busos connecten el Maresme

Presentació dels nous busos | Foto: Gencat

Des de dimarts passat, cinc nous autobusos d’última generació s’han incorporat al servei regular que actualment connecta diverses poblacions del Maresme entre elles i també amb la capital catalana. Concretament, tres autobusos articulats amb una gran capacitat per passatgers asseguts, faran els itineraris de les línies C1 i C2, que en 35 minuts uneixen el centre de Mataró amb la Plaça de Catalunya de Barcelona. Els altres dos vehicles se sumaran a altres rutes entre localitats de la comarca.

Segons informen fonts de la Generalitat, aquestes incorporacions, que han suposat una inversió d’1.220.000 euros, revertiran en una reestructuració de la flota i una millora dels autobusos que realitzen altres serveis de l’Empresa Casas, com els enllaços entre Mataró i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Per altra banda, totes les unitats estan equipades amb un sistema contra incendis i amb rampa per garantir els desplaçaments i l’accés al transport públic de totes les persones amb mobilitat reduïda. També incrementen el nombre de rètols lluminosos de LEDs (3 cada autobús), per millorar l’orientació dels passatgers. Els vehicles són d’última generació en requisits mediambientals i compleixen amb la normativa EURO V de la Unió Europea, amb sistema de recirculació interna de gasos (AGR), sense additius.

Els nous autobusos van ser presentats pel director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, i el conseller delegat de Moventis, Josep Maria Martí, junt amb la regidora de Via Pública de l’Ajuntament de Mataró, Núria Calpe, entre d’altres.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per