divendres, 23 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CiU Dosrius qüestiona la Torre de les Aigües

Foto: CiU Dosrius

El grup municipal de Convergència i Unió (CiU) a Dosrius ha presentat una sol·licitud a l’Ajuntament en què demana que s’obri un expedient de disciplina urbanística sobre l’edifici protegit de la Torre de les Aigües. Aquest immoble, que es troba en molt mal estat de conservació, va ser una donació d’Aigües de Barcelona al municipi. La finca està valorada en uns 154.000 euros. Els convergents volen que la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural de a la Generalitat dictamini “què s’ha de fer amb l’edifici”.

En un comunicat, CiU informa que l’Ajuntament té pressupostats 667.000 euros per a restaurar l’edifici que “amenaça perill d’esfondrament“, una xifra que el grup nacionalista considera “extremadament elevada tenint en compte el seu lamentable estat” i “el mal moment econòmic”.

El regidor de CiU, Antoni Valls, que vol informar la Generalitat de la situació de edifici, ha apel·lat al “criteri dels tècnics” per a decidir el futur de la finca. Valls apunta que “una opció podria ser conservar únicament els elements arquitectònics de valor cultural – la torre o almena -, enderrocant la resta de l’edifici”. També proposa “aprofitar l’espai, situat al costat de la riera, i que compta amb una zona de plataners, com a parc ecològic integrat al sistema de rieres”. Tanmateix, si econòmicament o tècnicament resultés inviable mantenir aquest element arquitectònic, el regidor de CiU considera que “el més coherent seria l’enderroc de l’edifici i recuperar l’espai als efectes esmentats”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris