diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Decret per evitar desnonaments a Mataró

Foto: CUP Mataró

L’alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), ha signat un decret per crear amb caràcter d’urgència una comissió especial mixta per prevenir i evitar desnonaments. Segons informen fonts municipals, l’objecte d’aquesta comissió serà estudiar les mesures a emprendre en aquest sentit a nivell municipal, així com buscar alternatives que els evitin per motius econòmics o bé garantir el reallotjament digne de les famílies afectades.

Cal recordar que el passat mes de desembre el Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una proposta de resolució presentada per ICV-EUiA, PSC i CUP que, entre altres qüestions, reclamava a l’Estat aturar els desnonaments de les famílies i persones en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària, i apostava per crear de manera urgent una comissió especial per tractar aquests temes.

Les mateixes fonts han aclarit que, tot i que el Ple de l’Ajuntament és l’òrgan competent per crear òrgans complementaris i de participació, la creació de la nova comissió s’ha fet mitjançant decret d’alcaldia, de data 25 de gener, amb l’objectiu d’accelerar al màxim el tràmit. En el proper Ple se’n donarà compte d’aquesta decisió.

Desnonament aturat

Aquesta notícia ha coincidit  amb la concentració de més de 200 persones al carrer Vitòria de Mataró, convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que ha evitat aquest dijous al matí el desnonament d’una família d’origen sub-saharià del seu domicili.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris