dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Demanen saldar el deute dels ajuntaments

Ajuntament de Pineda | Foto: D.M.

El Primer Secretari del PSC Maresme i Alcalde de Pineda, Xavier Amor, i l’Alcalde de Sabadell i President de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, han demanat a la Generalitat que destini part dels recursos del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a saldar el deute amb els ajuntaments de “manera urgent”.

Després que el Govern anunciés aquesta setmana la voluntat d’acollir-se al FLA, Manuel Bustos ha mostrat aquest dijous el seu “respecte institucional” cap a la Generalitat de Catalunya perquè “totes les administracions de Catalunya som Govern, i totes passem per moments difícils”. Malgrat tot, Bustos ha reiterat la seva petició al Govern perquè saldi el deute que acumula amb els ajuntaments.

El president de la FMC considera que “és just demanar a la Generalitat que correspongui els ajuntaments amb la mateixa sensibilitat que reclama al Govern d’Espanya”. Bustos ha recordat també que la Generalitat no va incloure el deute que acumula amb les corporacions locals quan es va acollir al fons per pagar proveïdors, i ha reclamat que ara alleugi els ajuntaments perquè “el país no pot sortir endavant si els ajuntaments ens quedem enrere”, ha alertat. En aquest sentit, ha informat que ha dirigit una carta al president de la Generalitat, així com a la vicepresidenta i al conseller d’Economia perquè “aprofitin aquesta oportunitat que tenen amb el fons de liquiditat i facin front als deutes amb els ajuntaments, tant els reconeguts i com els previstos”.

Per la seva part, Xavier Amor ha manifestat que després que les Diputacions avancessin part del deute, la Generalitat es va comprometre a liquidar el deute al novembre. Segons Amor, “de no complir aquest compromís no només posarà les Diputacions en una difícil situació financera, sinó que abocaran els municipis a tancar amb dèficit i incomplir la llei d’estabilitat pressupostària”.

L’Alcalde Pineda de Mar i President de la Comissió de Comerç i Turisme de l’FMC ha apuntat també que “és tan certa l’afirmació del conseller Mas-Colell recordant que la caixa és buida i seguirà buida si el Govern d’Espanya no facilita liquiditat, com ho és que molts ajuntaments tindrien una economia més sanejada si la Generalitat pagués el deute que acumula i complís amb els seus compromisos”. Amor ha recordat que “els Ajuntaments som l’Administració més propera al ciutadà, que és qui exigeix la solució dels seus problemes més urgents, i, hores d’ara, no es tenen les eines necessàries, en part per culpa de l’ofegament al que els sotmet la Generalitat de Catalunya amb els deutes contrets”, ha conclòs.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris