divendres, 23 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Do you speak speak English? Sembla que no

Durant més de 12 anys he estat fent classes d’anglès i des de fa uns 8 classes de dibuix tècnic i d’informàtica. Fa uns mesos pensava en que, per primera vegada, estava fent més classes d’informàtica i dibuix tècnic que d’anglès, contràriament al que havia fet sempre. Fins i tot pensava en la possibilitat de que el nivell d’anglès havia pujat, pel que els més serveis ja no eren necessaris… Llavors vaig trobar accidentalment un titular a la web de noticies 3cat24.cat  de fa pràcticament un any:

“Els espanyols (incloent-hi (ens agradi o no), els catalans) són dels europeus amb el pitjor nivell d’anglès.

Doncs no, resulta que no. Seguim a la cua. Em considero afortunat de ser xarnego, gràcies a la meva mare, ser trilingüe ha estat un procés natural. Sóc conscient que aquesta no és una situació gens habitual, però tot i així hi ha UNA COSA SENZILLA que podem fer com a pares i mares pels nostres fills per facilitar-los la seva existència relacionada amb la llengua anglesa:

“Utilitza les possibilitats de la TDT!”

Configura tots els canals infantils en versió original. Sí, de tant en tant n’hi ha algun en japonès, però la gran majoria són en anglès. Si ho fas des de ben petits (0-3 anys) els faràs un grandíssim favor, ni s’adonaran del que passa i t’estalviaràs un bon grapat de calerons en acadèmies o classes particulars durant l’ESO. Si ho fas quan siguin més grans procura amagar el comandament en un bon lloc.

A molts païssos d’Europa parlen un anglès molt millor que el nostre i per aconseguir-ho tenen una gran, GRAN SECRET; molt, MOLT més econòmic i de SENTIT COMÚ

Veuen les pel·lícules de la TV en VERSIÓ ORIGINAL!

Abans de l’existència de la TDT, en aquests països ja funcionava així. En el millor dels casos, la pel·lícula s’emetia en versió original subtitulada. Sigui per la raó que sigui, aquells governs van prendre una posició que els ha comportat certs beneficis. Ara, aquí, tots els que disposem d’un aparell de TDT tenim la possibilitat d’aprendre altres llengües mirant una estona la famosa Caixa Tonta… Ho aprofitem?

cHristian negre i walczak | Calella

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris