dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Dos milions al tram N-II Tordera-Maçanet

Carretera N-II | Foto: Google Maps

El Partit Popular de Catalunya (PPC) ha anunciat la presentació d’esmenes al Congrés de Diputats per millorar la inversió a les comarques gironines. Les esmenes que els populars catalans han incorporat als Pressupostos Generals de l’Estat del 2013 contemplen 5 milions d’euros més per a la carretera N-II. D’aquesta quantitat, 2 milions d’euros es destinaran a millorar la seguretat del tram entre Tordera i Maçanet de la Selva. Els 3 milions restants seran per al tram de Girona a la frontera francesa.

Segons la diputada al Congrés dels Diputats, Concepció Veray, malgrat la revocació per part de Foment del projecte de desdoblament del tram Tordera-Maçanet, la ministra, Ana Pastor, “ja va manifestar des d’un primer moment que això no volia dir oblidar-se’n sinó que s’hi invertiria per tal de millorar-ne la seva situació actual”. Per la diputada popular, “el més important és lluitar contra el principal problema que tenim a la N-II avui que és la inseguretat vial amb actuacions concretes, com la col·locació de mitjanes a la variant de Figueres o la construcció de rotondes en alguns punts, mentre seguim treballant en la definició d’un projecte global de desdoblament d’aquesta carretera a la part nord”, ha assenyalat.

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) del passat 25 de setembre va publicar la revocació del projecte per desdoblar la carretera N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva. Una de les causes argumentades pel Ministeri de Foment és que aquest tram d’autovia tenia un cost superior als 22,7 milions d’euros per quilòmetre, “gairebé tres vegades superior al màxim prescrit per l’Ordre ministerial”, van subratllat des del mateix BOE. També va recolzar aquesta revocació pel canvi de titularitat d’aquest tram de la carretera l’any 2010 a favor de la Generalitat de Catalunya.

Davant aquesta revocació, el Govern català va anunciar la interposició d’un recurs, i el Consell Comarcal de la Selva va denunciar el Ministeri de Foment a la fiscalia per l’estat de deixadesa en què es troba aquest tram de la carretera, que relacionen directament amb l’alt grau d’accidents mortals registrats, i perquè s’investigui possibles indicis de delicte.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris