dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

El fons marí d’Arenys es va regenerant

Cartell: Programació VAMMA 2012

Una cinquantena de voluntaris van participar diumenge passat en la neteja del fons marí d’Arenys de Mar, a la platja del Cavaió. L’organització, el Voluntariat de l’Alt Maresme de Medi Ambient (VAMMA), ha valorat molt positivament la primera neteja d’aquest any, la cinquena que realitzen a Arenys.

En aquesta calorosa jornada (35ºC), els voluntaris van extreure uns 100 Kg. de brossa del fons marí. Entre els objectes retirats hi havia llaunes, plàstics, ferros i bastants ploms de pesca. L’aigua marina estava a uns 24ºC de temperatura i, tot i que hi havia marejol, una visibilitat moderada d’uns 6 metres i força corrent, els submarinistes van poder observar que hi ha molta reproducció de peix petit. Segons han explicat, això és “senyal que el fons es va regenerant i està en bastant bon estat”.

Entre el mig centenar de voluntaris també hi havia membres de la Creu Roja, que van controlar que tots els submarinistes poguessin realitzar la immersió amb seguretat. També, el club de submarinisme Oceanos Diving Center va proporcionar les ampolles portant-les fins a la platja. També hi van assistir representants de l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

La propera immersió serà el próxim diumenge 5 d’agost a la platja de les Dunes de Santa Susanna, al costat de la Base Nàutica. Els participants es trobaran a partir de les 9.30 h. del matí.

1 comentari per a “El fons marí d’Arenys es va regenerant”

  1. Jordi Pou Navarro ha dit:

    m ‘ ha agradat molt aquest enllac

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris