diumenge, 22 de setembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Els ‘catalans-espanyols’ de la Sra. Alícia

Foto: Vicens Tomàs

La senyora Alícia Sanchez Camacho està espantada, com ho estan els “seus” després de la gran manifestació independentista de l’Onze de Setembre i sobretot de la demostració de maduresa d’unitat catalana, “de catalans de veritat” – no tan sols de catalans de boca.

La senyora Alícia, aquets dies ens parla una vegada i un altre de la majoria de “Catalans que es senten Espanyols”, i com ho sap que son majoria? Que potser ha fet un referèndum secret entre els seus?. Com pot afirmar la senyora. Alícia que els “Catalans – Espanyols” són majoria quan el resultats del seu partit a les darreres eleccions fan riure ( i encara més amb la abstenció del 50% – 60%) fins i tot fan riure sumats amb els vots de “Ciudadanos”, o és que potser te una bola màgica de vidre i no ho sabem? Potser es que també suma els vots del PSC-PSOE? Especulem per especular? Sra. Alícia, en un hipotètic front anti– català, vostè creu que la majoria de socialistes catalans votarien “PPC-PSC”?. Vostè creu que el PSC esta disposat a desaparèixer del mapa polític català? Ja els vindria bé oi? Creu que els socialistes no han après la lliçó de “Bildu” i la factura que ara pagaran al País basc per haver per haver pactat amb vostès?.

Senyora. vostè creu de veritat que és pot ser “intel·ligentment”, espanyol i català alhora? Els portuguesos són espanyols? I el Monegascos són Francesos? Els Irlandesos del Nord son Anglesos? Els Flamencs son Belgues? Els Txecs son Eslovens? Els Ucraïnesos són Russos? Som a Europa i al segle XXI, i el mur de Berlín va caure passant per sobre de constitucions i tractats. Si us plau, no ens tracti d’imbecils. Se’n és una cosa o se’n es un altre, i s’és allò que a la persona li diuen els seus sentiments, els seus orígens, la seva cultura i la seva intel·ligència i lliurement vol ser. Ningú ha de ser allò que li diuen que sigui els altres, i encara menys allò que li diuen i repeteixen que han de ser els “colonitzadors” als “colonitzats” d’una colònia.

Senyora, vostè que de ximple no en te ni un pèl, sap perfectament que mai cap “català de veritat”, aniria contra l’ensenyament en català a les escoles, ni recolliria firmes contra l’estatut català aprovat per majoria parlamentaria i referendat per la majoria del poble català a les urnes, i mai tancaria els ulls i les orelles al milió i mig “segons la comptabilitat de la guàrdia urbana” com vostè ha fet i fa tot seguint submisament les normés que li manen i dicten els “seus espanyols de Espanya del PP”.

Esta segura que vostè és “espanyola – catalana” o “catanyola”, o només espanyola? Perquè per ser “català de veritat” se’n ha de voler ser amb tot el cor així com voler ser espanyol amb tot el que això significa. Sàpiga, si és que no ho sap, que els arbres també neixen a Catalunya i no per això son catalans, “només son arbres”. Senyora Alícia som un País, Catalunya, només som catalans! Som demòcrates! Som pacífics i respectem i estimem a qui ens respecta i ens estima tal com som!

Lluís M. Panyella | Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per