divendres, 23 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Gaudim l’esquiada!

Foto: G.R.

Ben bé ens trobem a mitjans de temporada, i tot i haver rebut poquíssimes nevades, les estacions han obert complint amb la cita hivernal.

Els professors d’esquí hem d’aprofitar totes les situacions que ens trobem a les pistes. És per això, que tot i disposar de poca neu per treballar el “powder” ens les ideem  per a crear altres dificultats i d’aquesta manera dotar als esquiadors novells de recursos més que suficients per a gaudir de l’estada a la neu.

Per exemple, a Espot Esquí en què els caps de setmana els clubs de les comarques circundants tenen una presència considerable, desenvolupem activitats, exercicis tant lúdics com educatius, que fan que els alumnes visquin una temporada memorable. En una pista no tot és baixar a la màxima velocitat, ni tampoc fent els menys viratges possibles, de fet, la pista la podem aprofitar de moltes més maneres, tot depenent de l’estat de la neu, l’hora del dia, el número d’esquiadors que han passat per la mateixa.

Així doncs, unes plaques de gel que podem considerar perilloses, representen una oportunitat per treballar la centralitat, l’equilibri, posició base i confiança. Acumulacions de neu al final del dia, pot representar una pista de bamps perfecta per a desenvolupar rapidesa de moviments, viratges curts, clavat de bastó.

De fet, anar a esquiar representa molt més que tenir 200 km esquiables, pot ser disfrutar l’estada amb amics, en família i envoltats d’un indret únic on viure la natura, gastronomia de muntanya i l’esport.

Gerard Rosell | Professor d’esquí

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris