dissabte, 24 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Hem guanyat!

Foto: Arxiu

Sí, amics meus, la Independència ha guanyat i de manera contundent, amb majoria absoluta. Tant és així que ha tingut el suport de Catalunya i dels Catalans. A més, per percentatges ha estat la participació més alta mai contemplada històricament, amb un 69,5%, cosa que vol dir que el poble ha fet pinya i ha demostrat que tenia i volia manifestar la seva opinió. Les tres formacions que varen anunciar la seva lluita a favor del Dret a Decidir, a favor de la Independència, representen el recolzament del poble amb una votació del 55% del total escrutat. Què volen dir aquestes dades? Que el poble català, amén de partits i partidismes, de colors i simpaties, aposta majoritàriament per la Independència.

Els mitjans de comunicació han dit de tot menys la veritat. Entre altres coses han argumentat que Catalunya ha perdut, que ha estat un fracàs apostar per l’estat propi, etc. Sempre calumnies a les que ja estem acostumats. Bé, doncs no parlem de la part política central espanyola. Les seves declaracions han estat un escàndol.

El primer és el poble, no els partits. Aquesta educació política a la que els polítics i parts interessades sempre ens han portat, i ens volen seguir portant, per mantenir els seus privilegis, els seus grans ingressos, la seva corrupció. Tot això mai ajudarà un poble, sinó tot el contrari. El que ajudarà a un poble és l’honradesa, és primar les necessitats del país, és l’eficàcia ben entesa, és treballar per al poble, és la generositat, no el ‘jo primer’ sinó ‘primers són els altres’.

Mentre els polítics depenguin exclusivament dels guanys que perceben com a polítics, el país mai no funcionarà. Els polítics, com passa en altres països del centre d’Europa – que, per cert, funcionen molt bé -, haurien de diferenciar la seva ambició econòmica personal amb el servei al poble i per al poble. Amb aquesta actitud, encara que es dediquessin menys hores, aquestes serien exclusivament dedicades a treballar per al poble, sobretot si restéssim les hores que els polítics dediquen entre d’altres a celebracions constants, perquè com ja sabeu ells sempre guanyen (encara que hagin perdut la meitat del que tenien). És difícil aconseguir-ho, però no hi ha res impossible. Al menys s’hauria d’intentar. Canviar, renovar, actualitzar l’educació i l’actitud política.

Respecte el nostre motiu principal, o sigui el camí a la Independència, és qüestió que un cop es negoci i construeixi un govern que afronti els nostres reptes del dia a dia, convé que es posin d’acord els partits majoritaris per a millorar l’actual situació per sortir-nos d’aquesta cruel crisis. Estic segur que ho aconseguirem. Sens dubte, això afavoriria que els dos partits majoritaris (CiU i ERC), els quals aporten majoria absoluta, i que tenen un denominador comú (la Independència), es convertissin en el cap del govern català. Que es posin d’acord no és tan descabellat. És qüestió d’utilitzar la paraula, d’arribar a acords possibles, d’enteniment i bona voluntat. A més, la seva tasca i unió ens portaria a un camí somiat i possible: la Independència.

J.A. López Garriga | Santa Susanna

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per