diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

ICV Mataró: Oficina de suport als desnonats

Carrer Vitòria de Mataró | Foto: S.V.

El Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Mataró ha presentat al registre d’entrades del consistori una proposta de creació de l’Oficina d’informació, assessorament i intermediació en matèria d’execucions hipotecàries (OFIMEH). El regidor ecosocialista Esteve Martínez ha estat l’encarregat de presentar el document que recull aquesta proposta a la regidora d’Habitatge, Montserrat Rodríguez (CiU).

Martínez ha afirmat que “l’Ajuntament no es pot quedar de braços creuats quan moltes famílies de la nostra ciutat estan perdent els seus habitatges de forma injusta”. En aquest sentit, Martínez ha recordat que “ICV-EUiA dóna suport a la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques i participarà activament en les mobilitzacions que s’organitzin per aturar els desnonaments com per exemple la que tindrà lloc aquest dijous al carrer Vitòria” de Mataró. Per Martínez, “és imprescindible crear aquesta Oficina d’informació, assessorament i intermediació a les persones afectades per les execucions hipotecàries, perquè les famílies es troben absolutament indefenses davant d’aquestes situacions i moltes vegades no saben com han d’actuar”, ha conclòs.

Les propostes

En primer lloc, ICV-EUiA proposa crear un espai permanent de mediació que permeti donar suport a les famílies afectades per les execucions hipotecàries, que seria aquesta Oficina d’informació, assessorament i intermediació. Una segona proposta consisteix en crear un parc d’habitatges de lloguer social. També es proposa redefinir algunes de les prioritats dels pressupostos de les obres socials de les caixes d’estalvis. Una quarta proposta és ampliar el parc públic d’habitatges de lloguer, generant una bossa d’habitatges que es destinarien preferentment a aquelles famílies que han patit un desnonament.

Al mateix document es recull com seria el procés de creació de l’Oficina d’informació, assessorament i intermediació, així com el seu funcionament i els agents que s’haurien d’implicar (Ajuntament de Mataró, entitats financeres, associacions i entitats, Plataforma d’Afectats per les Hipoteques, Federació d’Associacions de Veïns de Mataró, Col·legi d’Advocats de Mataró, així com altres administracions com ara la Generalitat de Catalunya).

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris