dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

IVA?, al·lucino!

Se suposa que si vull ajudar el meu poble, dedicar-me a ell perquè sigui més conegut i reconegut, perquè sigui més pròsper, perquè els ciutadans visquin més feliços, perquè hi hagi treball per a tothom, perquè puguis parlar amb la gent, els sàpigues escoltar, et facis teus seus problemes, etc. En poques paraules, que siguis del poble i per al poble, o almenys que l’objectiu s’intenti aconseguir, per tant dedicació a treballar per a la ciutadania, sense més preàmbuls. Amb honradesa, sense etiquetes, sense equips o partits, sense clans ni partidismes, no prendre-s’ho com una carrera sense fre amb l’únic objectiu de fer-se ric a costa dels altres, sense ètica, sense moral. Ja que sens dubte ets generós amb la gent, ets feliç fent somriure, veient feliços, fes-ho de forma sana i clara. No és un tòpic, tot es pot aconseguir, tenint fe i actitud positiva, no hi ha res impossible; a més tens l’avantatge que no depens de ningú, no estàs obligat a cap partit o equip, el teu equip, el teu únic objectiu és el poble, en català es diu “Fem poble”!

Senyors polítics que aparentment es dediqueu a la política, preneu bona nota. ‘No és el poble per als polític, sinó els polítics per servir al poble’ i engrandir la Nació! Per això cal treballar generosament, i com a pagament, no la riquesa indefinida com a únic objectiu, sinó només el just estipulat. I, a més, aquest sí que és l’objectiu, i el més gran dels premis per a un bon polític: el Reconeixement de la ciutadania. Saben ses senyories el que passarà si algun polític destaca per la seva honestedat i eficàcia, doncs que ningú l’hi creurà.

Sí que hi ha gent d’aquesta raça. El Govern (és a dir el nostre administrador) no l’ha vist, no l’ha trobat o no l’ha volgut buscar. És clar, ja sé, és que només surten dels partits, doncs quina llàstima. Dur com emblema un partit és una llosa que et condiciona, si et sents lliure treballes millor, hi ha persones ‘com cal’ fora de partits polítics. La majoria de lleis que el nostre Govern (o administrador) posa en marxa són errònies, no tenen futur, no creen, no fomenten millores creïbles, com per exemple: el 13-7-12 el Govern espanyol aprovava una important apujada de l’IVA que tindrà un impacte important en l’economia de tots els ciutadans. L’impost d’aliments com la carn o les verdures pugen un 2%, el de les ulleres o les lentilles passa del 8 al 21%. El que no entenem és per què no paguen més els que més tenen? Per què no es restableix un IVA especial del 33% als productes de luxe?

Entre 1986 i 1991 ja existia a Espanya un IVA especial del 33% per productes de luxe. Té sentit que un article bàsic com uns bolquers o unes ulleres graduades per al teu fill tinguin els mateixos impostos que un iot o un cotxe de 50.000 euros?

Creiem que no, i per això denunciem aquesta llei, que com moltes altres, com la Reforma Laboral – anem pels 6 milions d’aturar, quan per crear ocupació cal crear llocs de treball amb noves empreses i més producció aprofitant els nostres recursos, mai, com fan vostès, abaratint l’acomiadament, i sense una acció directa – són injustes, faltes d’equitat, no tenen proporció, igualtat i intel·ligència. En un país mitjanament avançat i just, davant una crisi profunda sempre ha d’aportar més proporcionalment el que té una renda major, el que més té, també ha d’aportar més a l’estat. Hem demanar al Govern que reinstauri aquest IVA especial. Volem aconseguir que milers de persones s’uneixin a la crida i li demanin al Govern una mesura més que raonable, l’IVA especial del 33% als productes de luxe. En aquests temps que corren és obligat i just, no us ho sembla?

J.A. López Garriga | Santa Susanna

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris