dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Jordi Amat presenta ‘Calella en el temps’

Foto: Sari Texidó

El Casal l’Amistat de Calella va acollir dijous 19 d’abril la presentació del llibre ’Calella en el temps’ de l’escriptor i doctor en història Jordi Amat i Teixidó, en un acte que va comptar amb un èxit d’assistència.

El llibre, de 340 pàgines, forma part d’una trilogia sobre Calella i abasta el període comprès entre l’any 1906 fins a la postguerra, amb fotografies i documents inèdits de calellencs. Durant la presentació, Jordi Amat va agrair la col·laboració de totes les famílies que han aportat cartes i documents de “gran valor històric” per la realització d’aquesta obra.

Portada: 'Calella en el temps'

Aquest llibre, on es poden trobar nombroses anècdotes dins les memòries personals que es descriuen, és en paraules de l’historiador calellenc “com una ‘matriuska’ on la informació es va desgranant i assaborint a poc a poc” i , fins i tot, es pot tenir com a llibre de consulta. Potser, un dels documents “més frapants” són les dues cartes d’un condemnat a mort, poc abans del seu afusellament, del qual l’historiador va evitar dir el nom “per respecte”.

Durant l’acte, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, acompanyada pel regidor de cultura, Xavier Arnijas, va agrair a tots els assistents i col·laboradors la seva contribució a que “aquesta gran obra es faci realitat” i, molt especialment, a Jordi Amat i Teixidó per “la gran i complicada tasca d’investigació que ha fet per a poder redactar aquest magnífic llibre d’història de la nostra ciutat”. Candini va afegir que “és molt important saber el nostre passat per entendre el nostre present”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris