dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘La bona cuina sempre tindrà adeptes’

Toni i Antonio Gordillo | Foto: El Hogar Gallego

Una de les sorpreses de la guia Repsol 2013 és la incorporació, amb un Sol, del Restaurant El Hogar Gallego. Es tracta d’un establiment de referència a Calella, on es combina modernitat i tradició amb el peix i el marisc. Entrevistem Toni Gordillo, xef de l’establiment calellenc, perquè ens expliqui què suposa per al Restaurant aquest reconeixement gastronòmic.

Com heu acollit el Sol de la guia Repsol?
A tothom ens agrada el reconeixement, perquè això vol dir que fem la feina ben feta. Per altra banda m’agrada que les guies gastronòmiques també valorin els restaurants de producte i no només els d’avantguarda.

És un reconeixement a tres generacions familiars?
Sí, totalment. És un treball i dedicació des de fa molts anys. Tots hi posem el nostre granet de sorra per cercar l’excel·lència.

Toni Gordillo | Foto: El H. Gallego

Què t’ha aportat haver treballat amb xefs com Ferran Adrià i Santi Santamaria, entre d’altres?
Tècnica, experiència i disciplina, sobretot els dos anys que vaig estar amb Santi Santamaria, que era amic i client nostre.

Creus que el Sol us comportarà algun canvi en el vostre funcionament?
No, sempre intentem fer-ho bé, els nostres clients sempre estan per sobre de qualsevol reconeixement, la cuina i el servei ha d’estar sempre al màxim nivell. El Sol més important és que el client surti satisfet de casa.

Què suposa ser especialistes en la cuina del mar?
Conèixer molt bé els productes del mar i la seva qualitat. Tenim molta sort de tenir uns proveïdors que sempre ens proveeixen el millor marisc de Galícia i el peix de la costa catalana. Després, la tècnica és molt important. Nosaltres fem una cuina molt senzilla i directa, però sempre respectant el sabor natural dels productes.

Cap a on creus que evolucionarà la cuina?
Ara estem en moments molt delicats. A mi no m’agrada definir tipus de cuina i la seva evolució. Crec que hi ha bona cuina i mala cuina, i la bona cuina sempre tindrà adeptes.

Quins són els propers reptes d’El Hogar Gallego?
Fa cinc anys vam començar un nou projecte que és La Hacienda del Hogar Gallego, on fem tot tipus d’esdeveniments (casaments, celebracions, empreses, etc.) amb la mateixa qualitat i professionalitat que al restaurant. La veritat és que, malgrat les circumstàncies actuals, els clients ens feliciten. Per l’altra banda, a El Hogar Gallego estem fent menús molt econòmics amb matèries primeres de molta qualitat i estem estudiant la possibilitat de destinar un espai del restaurant per fer ‘platillos’ i petites raccions en un ambient més informal. Ens volem adaptar als temps actuals.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris