dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

La llibertat de l’Óscar

Óscar Sánchez | Foto: Plataforma

Montgat ha celebrat una gran festa per acollir l’esperada arribada de l’Óscar Sánchez, el veí del municipi maresmenc que després d’estar empresonat 626 dies ha sortit en llibertat aquesta setmana d’una presó italiana. Enrere queden 20 mesos de calvari per a l’Óscar, la seva família i amics, que han hagut de lluitar contra tota mena de despropòsits judicials que finalment ha estat superats, principalment, gràcies a la lluita d’una Plataforma de Suport i la denúncia del cas a través dels mitjans de comunicació.

El dubte raonable sorgeix quan la pregunta és què hauria passat si ningú hagués cregut en la innocència de Sánchez. Possiblement, una persona innocent hauria acabat complint una injusta condemna de 14 anys. L’altra pregunta sense una clara resposta és esbrinar quin ha estat el motiu per al qual s’ha perllongat tant la seva posada en llibertat, especialment quan les noves proves aportades han esclarit que la seva personalitat havia estat suplantada per un presumpte narcotraficant, actualment empresonat a les illes Canàries.

Malgrat que ara és hora de celebracions, també cal exigir a la Justícia – en aquest cas a nivell europeu – que millori els seus mecanismes, s’actualitzi i agilitzi tots els tràmits legals per evitar que un cas com el de l’Óscar Sánchez es torni a produir.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris