dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

PAH exigeix anul·lar execucions hipotecàries

Arenys de Mar | Foto: Google Maps

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de l’Alt Maresme ha anunciat a través d’un comunicat que el proper dimecres 19 de desembre, a les 10 del matí, presentaran diverses instàncies als Jutjats d’Arenys de Mar per “exigir” la nul·litat dels processos d’execució hipotecària. Aquesta iniciativa, que segueix altres de similars dutes a terme per diverses plataformes a nivell estatal, vol aprofitar una escletxa legal d’àmbit europeu que les PAH de tot l’Estat “no pensem desaprofitar”, subratllen.

Concretament, la plataforma amb seu a Pineda de Mar es refereix a la resposta al cas d’un ciutadà que va ser desnonat per no pagar la hipoteca. El dictamen de l’advocada general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, Julian Kokott, va obrir una porta assegurant que les normatives europees exigeixen que els consumidors tinguin un recurs legal eficaç per poder demostrar ‘el caràcter abusiu’ de les clàusules del seu contracte.

La PAH assenyala que, com la llei espanyola no té aquest recurs legal i una persona pot perdre la casa encara que al·legui abusos en el contracte, hi ha una “clara indefensió” dels hipotecats. Per aquest motiu, la plataforma està lluitant perquè s’anul·lin tots aquests contractes hipotecaris. A la mateixa hora de la presentació de les instàncies, la PAH farà una concentració de suport a les portes dels jutjats, on també ha convidat a totes les persones que vulguin recolzar aquesta acció.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris