dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

L’IBI de la casa del Senyor

En aquests moments en què tothom s’esforça per lluitar contra la catàstrofe econòmica, que l’església catòlica segueixi sense pagar l’IBI fa sentir xafogor. Fins i tot a Itàlia se’ls ha acabat la bicoca; no fa gaire es va acordar que d’ara endavant pagaran per les seves propietats.

A Espanya, després de l’Estat, l’Església és el major propietari de béns immobles, entre la Conferència Episcopal, els bisbes, les parròquies, ordes religiosos …. Lloguen els seus edificis a preu de mercat, i del que n’obtenen no contribueixen a l’Estat ni amb un cèntim. Tot el seu patrimoni està exempt del pagament d’IBI. Sense necessitat de viatjar a Jersey o les illes Caiman, l’Església viu a Espanya en un perpetu paradís fiscal.

Si l’Església pagués l’IBI de totes les seves propietats immobiliàries, l’Estat ingressaria uns 3.000 milions d’euros anuals. Amb aquests diners no caldria muntar maratons per a la pobresa. L’escàndol és tan gran que partits de l’oposició han posat en marxa una campanya perquè l’Església pagui com tot fill de Déu.

El Govern Espanyol ha deixat el cobrament de l’IBI de l’Església catòlica en mans dels ajuntaments, especialment d’aquells immobles en què no es practiqui el culte religiós. Tinc la sensació que algun dia Déu aconseguirà que, a la Terra, es reparteixi millor la justícia, la igualtat d’obligacions, la honradesa, i la responsabilitat individual i col·lectiva.

J. A. López Garriga | Santa Susanna

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris