dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Mapa de retallades als mitjans

El passat mes de novembre, la periodista pinedenca Txell Costa va posar en marxa un mapa de mitjans de comunicació a Catalunya en perill a causa de les retallades, un mapa que, malauradament, ha anat creixent dia rere dia. La periodista explica que l’objectiu d’aquesta iniciativa és visualitzar el canvi de panorama comunicatiu que suposen les retallades i el tancament de mitjans. En aquest sentit, Costa considera que si desapareixen els mitjans també es posa en risc la democràcia.

En els darrers mesos, diversos consistoris catalans han decidit tancar ràdios i televisions locals adduint motius econòmics. Aquestes mesures faran que molts ciutadans deixin de rebre informació de proximitat i, paradoxalment, estaran més informats sobre les primàries dels republicans als Estats Units que no pas sobre el que passa al costat de casa seva.

Sense mitjans d’àmbit local i comarcal – siguin públics o privats – la ciutadania perd molt més que un simple mitjà de comunicació. El dret a la informació és un dret bàsic reconegut jurídicament en tots els estats democràtics, i encara més en un període econòmic com l’actual en què la informació veraç i plural és més necessària que mai.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris