dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Polèmica per Josep Anglada a Les Santes

Josep Anglada | Foto: PxC

La portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC) a Mataró, Mònica Lora, ha convidat el líder del seu partit, Josep Anglada, a l’Anada a Ofici de la Missa de Les Santes que tindrà lloc el proper 27 de juliol. La decisió de Lora ha encetat la polèmica, i tant la CUP com ICV-EUiA ja han demanat declarar Anglada com a persona ‘non grata’ per evitar que el líder de PxC assisteixi a aquest acte.

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) considera “inacceptable” la presència del dirigent “xenòfob i espanyolista” de PXC a l’Anada a Ofici, i “la pretensió d’aquesta formació d’apropiar-se de la festa major per a finalitats electorals, amb la clara voluntat de trencar la convivència ciutadana”. En aquest sentit, la CUP ha sol·licitat a l’alcalde de Mataró, Joan Mora (CiU), la convocatòria amb “caràcter d’urgència” d’una sessió extraordinària del Ple Municipal per declarar persona ‘non grata’ a Josep Anglada.

Per la seva banda, ICV-EUiA, que també demana declarar al líder de PxC com a persona ‘non grata’, considera “inadmissible” que un personatge “xenòfob i feixista com Josep Anglada” participi com a convidat en aquests actes. Segons els ecosocialistes, la presència d’Anglada a les festes de Mataró podria contribuir a “posar en perill la convivència a la nostra ciutat, alhora que es crearia una polèmica innecessària per voluntat de la formació xenòfoba PxC”.

També, el  Grup  municipal  socialista  de Mataró ha manifestat  el  seu suport  a  les  gestions  que pugui fer l’alcalde per evitar la presència del president de PxC a la festa de les Santes. En un comunicat, els socialistes entenen que la presència d’Anglada “no està justificada a Mataró, i només respon a un ànim de provocació i protagonisme mediàtic en detriment de la convivència i del caràcter democràtic de la nostra festa major”.

Per últim, en declaracions a Mataró Ràdio, la portaveu de PxC a Mataró, Mònica Lora, assegura que no estava previst convidar el líder a nivell nacional de la formació, però que ha optat per escollir-lo com l’acompanyant que es permet per cada càrrec electe del consistori mataroní. La mateixa regidora considera que si la CUP i ICV-EUiA volen declarar el seu líder com a persona ‘non grata’, “estan etiquetant de la mateixa manera els 4.600 mataronins que els van votar”.

1 comentari per a “Polèmica per Josep Anglada a Les Santes”

  1. […] tant la CUP com ICV-EUiA de Mataró havien demanat declarar Josep Anglada com a ‘persona non grata‘ per evitar […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris