divendres, 23 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Més d’onze mil cadires buides a Sarajevo

Foto: Vicens Tomàs

La ciutat Sarajevo ha commemorat aquest divendres 6 d’abril el vintè aniversari de l’inici de la guerra de Bòsnia. L’avinguda més cèntrica de la ciutat ha acollit un total d’11.541 cadires vermelles buides que recorden el nombre exacte de persones que van perdre la vida durant aquell conflicte bèl·lic que va durar tres llargs anys.

Gent de totes les edats van sortir al carrer durant tot el dia al voltant de les cadires, on s’hi van fer nombroses ofrenes. També, al davant del monument commemoratiu hi havia centenars de cadires de mida petita que recordaven els centenars d’infants que van morir en aquella guerra. En aquest cas, les ofrenes eren mascotes infantils.

L'equip de rodatge | Foto: Vicens Tomàs

Durant el seu parlament, l’alcalde de Sarajevo, Alija Behmen, va manifestar que aquest dia és una triple commemoració perquè es recorda els 550 anys de la fundació de la ciutat, els 67 anys del seu alliberament a la Segona Guerra Mundial i els vint anys de l’inici d’un conflicte bèlic que va acabar amb la desintegració de l’antiga Iugoslàvia.

L’equip malgratenc del documental ‘De Bòsnia a l’ictus‘ ha estat testimoni d’aquesta jornada, on la música s’alternava amb un emotiu silenci. Segons el director del documental, Vicens Tomàs, “el més impressionant han estat les cares emocionades de persones de totes les edats; a través de mirades còmplices com que ens dèiem ho sento, ha estat un passeig de records, d’emocions i, sobretot, de reflexió“, ha dit des de Sarajevo.

1 comentari per a “Més d’onze mil cadires buides a Sarajevo”

  1. […] el mes passat parlàvem sobre la commemoració dels 20 anys de guerra a Sarajevo, amb el tema de les 11541 cadires vermelles al carrer, avui publiquem la primera entrevista sobre […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris