dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Morir sense morir’ arriba a Malgrat

Antoni Verdaguer i Oriol Marcos | Foto: V.Tomàs

El Centre Cultural de Malgrat de Mar acollirà el proper divendres 1 de juny, a les 21.30 h., la projecció de ‘Morir sense morir‘, una pel·lícula que es mou entre ficció i documental per plantejar el tema de l’eutanàsia.

A la projecció, presentada per la Revista Som-hi, llibreria La Pilona i Baldufa Films, hi assistirà el protagonista de la veritable història, Miquel Verdaguer. També, hi seran el director del film, Antoni Verdaguer, i el director de producció, Oriol Marcos. En acabar la pel·lícula, l’organització ha preparat un col·loqui convidant a la participació entre totes les persones assistents.

Sinopsi:

“Morir sense morir” és un llargmetratge que alterna la ficció i el documental. D’una part ficcionant la història real d’una dona en “Estat Vegetatiu Permanent” (EVP) després d’un accident; del seu company – un realitzador de documentals – i també del seu entorn familiar i social, davant una situació amb poques – per no dir nul·les – esperances de que se’n surti. La vida continua i s’ha de seguir lluitant, dia a dia, perquè aquesta dona pugui tenir una mort digna i pugui deixar d’estar morta sense haver mort. D’altre part, el documental que realitza el company de la dona vol buscar i preguntar quina és la posició de la nostra societat davant fets com aquest, davant les campanyes per la mort digna, davant l’eutanàsia.

Opinió del Director:

“Morir sense morir” vol estar en la línia dels meus últims treballs cinematogràfics. Des de fa uns anys, la meva percepció del fet cinematogràfic ha canviat d’una manera bastant radical. “Raval, Raval…” (2006) va ser l’inici d’aquest canvi. Un cinema més personal, més implicat en l’entorn quotidià, un cinema social que pugui tenir una transcendència més enllà de la pel·lícula en si mateix. El canvi afecta també la manera de fer, el concepte visual i narratiu, barrejant estils i gèneres, barrejant documental i ficció i procurant que el que en quedi sigui un document que generi debat i reflexió. L’eutanàsia i tot el seu entorn és un tema delicat que convé exposar i deixar ben clares les posicions i els possibles punts d’encontre o de divergència i fer una pel·lícula que s’integri de ple en les problemàtiques que preocupen la nostra societat actual.

Antoni Verdaguer

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris