dissabte, 16 de novembre de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Neix a Calella el projecte Recerk2012

Logo: RecerK

La Sala de Plens de l’Ajuntament Vell de Calella acollirà el proper divendres 22 de juny, a les 8 del vespre, la presentació pública d’alguns treballs de recerca realitzats per alumnes de centres educatius calellencs. Els alumnes disposaran de 5 minuts per exposar al públic el fruit del seu Treball de Recerca, que amb el nom de Recerk2012 han desenvolupat durant els dos darrers cursos de Batxillerat.

Segons explica un dels seus impulsors, Christian Negre, el projecte neix arran de la trobada d’un grup ciutadà de treball al mateix espai uns mesos abans sota el títol ‘Jovent amb talent’. “Durant les dues hores de la sessió es van plantejar i debatre possibles accions per promocionar les bones actituds dels alumnes més enllà de les escoles”, recorda Negre.

Aquest projecte te previst repetir-se cada any. Des dels inicis del curs acadèmic vinent, es proposaran a tots els alumnes de batxillerat de Calella la possibilitat de desenvolupar treballs de recerca relacionats d’alguna manera amb Calella. “La Biblioteca Can Salvador de la Plaça s’ha compromès a documentar, exposar i mantenir un arxiu de tots aquests treballs”, ha avançat Christian Negre.

D’altra banda, Calella TV col·labora en el projecte i emetrà uns espais especials dedicats a difondre el més destacat dels projectes exposats pels propis alumnes. Aquests especials es podran veure a través del seu web.  A més, Ràdio Calella també informarà àmpliament sobre el desenvolupament d’aquesta iniciativa.

Ponents i treballs que es presentaran:

– Èlia Bagó – Creació d’un curtmetratge
– Xavier Baños – Spiderman: ser o no ser, aquesta és la qüestió
– Gerard Canals – Restauració d’una moto Torrot
– Miquel Casals – Estudi sobre la lateralitat creuada
– Ariadna Garriga – De William Shakespeare a Ariadna Garriga (la creació d’una obra de teatre)
– Judith Lligonya – El conflicte entre gèneres a la literatura medieval
– Virgínia López – Amb Mozart fins a la Coca-Cola. La música culta a la publicitat televisiva
– Júlia Puig – Lewis Carroll al País de les matemàtiques (qüestions matemàtiques a “Alícia al país de les meravelles”)
– Sònia Vivanco – Calella i el tren. Estudi de viabilitat del soterrament de la via del tren a Calella
– Sergi Lloret -Energia Eòlica

1 comentari per a “Neix a Calella el projecte Recerk2012”

  1. […] l’esdeveniment del curs passat a la Sala d’Actes de l’Ajuntament Vell es van presentar 10 projectes dels que se’n van fer […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per