dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Neix en un cotxe estacionat a Pineda

Foto: Google Maps

Els Mossos d’Esquadra de Pineda de Mar van auxiliar el passat 19 de juliol una dona que acaba de donar a llum un nadó a l’interior d’un cotxe estacionat a només uns 200 metres de la comissaria, en una zona propera a un taller del municipi. L’avís el va donar a mig matí un treballador d’aquest establiment.

Immediatament, una parella d’agents van sortir en direcció al lloc, on primer van trobar el pare del nadó molt nerviós, gairebé en estat de xoc, demanant auxili. En dirigir-se al seu vehicle, els mossos van veure que al seu interior hi havia la dona que acaba de tenir un fill. La mare encara tenia a sobre seu el cordó umbilical sense tallar.

Malgrat les circumstàncies, els agents de la Policia catalana van comprovar que tant el nadó com la mare es trobaven en bon estat de salut. En aquest punt, els agents van ajudar la dona a incorporar el nadó en posició vertical per facilitar la seva respiració i per evitar qualsevol risc d’ofegament amb el cordó.

Un dels agents, en veure la urgència de la situació i que la carretera nacional es trobava col·lapsada per la intensitat del trànsit, va prendre la decisió de fer l’acompanyament directe de mare i fill amb el mateix vehicle a un centre hospitalari, sense haver d’esperar l’arribada de l’ambulància.

Un dels agents va conduir el cotxe, indicant als altres conductors que es tractava d’una urgència, mostrant un paper mocador per la finestra. El pare, encara molt nerviós, va viatjar com acompanyant en un vehicle dels Mossos d’Esquadra que a més es va encarregar d’obrir pas al primer vehicle. En arribar a l’hospital, mare i fill van ser atesos en perfecte estat pels serveis mèdics.

Com anècdota, la família del nadó va agrair i felicitar als Mossos d’Esquadra per la seva ràpida i efectiva actuació, convidant-los a la festa que van fer passats els set dies del naixement del seu fill.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris