divendres, 23 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Nou president de la regió metropolitana d’ERC

Intervenció d'Andreu Francisco | Foto: ERC

El President de la Federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya al Maresme, Andreu Francisco, és el nou President de la Regional Metropolitana d’Esquerra Republicana, L’actual alcalde d’Alella va ser escollit amb 157 vots a favor i 17 en blanc, al Congrés Regional de Badalona que es va celebrar dissabte passat, 28 de gener. Andreu Francisco encapçalava una candidatura per aconseguir una Esquerra metropolitana “més forta”.

L’alcalde d’Alella és ara President de la regió metropolitana de Barcelona, una estructura territorial que inclou les comarques del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i l’Oriental, el Maresme i el Barcelonès, exceptuant la ciutat de Barcelona. L’objectiu del mandat d’Andreu Francisco és “incrementar la presència i representativitat” del partit a la regió, on hi viuen més de tres milions de persones i hi ha 18 de les 25 ciutats més poblades de Catalunya, per tal que Esquerra sigui una “força decisiva” al país. Andreu Francisco ha manifestat que encapçala “un equip de persones que creu en el nou projecte d’ERC, amb voluntat de contribuir a fer avançar el nostre partit des de l’experiència municipalista i organitzativa, la diversitat i la il·lusió”.

Segons fonts republicanes, l’equip encapçalat per Andreu Francisco proposa superar la “cultura estèril” de les famílies tradicionals dins el partit i sumar esforços de persones provinents d’antigues sensibilitats per aspirar a tenir “una única família”: la d’Esquerra Republicana de Catalunya. “Aquesta proposta neix del municipalisme, de l’experiència i la voluntat de servei a la ciutadania, com a base de qualsevol projecte polític, i més el d’un partit republicà com el nostre”, han apuntat les mateixes fonts.

Nou equip

Andreu Francisco és alcalde d’Alella des de l’any 2003 i president comarcal d’ERC al Maresme els darrers quatre anys. L’equip d’Andreu Francisco incorpora altres noms d’Esquerra a la comarca, com Emma Peiró, de Teià, secretària de Política Social i Ciutadana; Xavier Mir, d’Arenys de Mar, secretari de Partit en Xarxa; Anna Teixidó, de Vilassar de Mar, secretària de Formació; i Ramon Pujol, d’Arenys de Munt, secretari d’Entorn.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris