divendres, 23 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Pineda aprova el pressupost per al 2012

El ple de l’Ajuntament | Foto: Ràdio Pineda

El Ple de l’Ajuntament de Pineda de Mar celebrat aquest dijous 23 de febrer ha aprovat el pressupost per al 2012. El pressupost, que és de 24,7 milions d’euros, augmenta un 2,26% respecte l’exercici anterior, conseqüència de l’augment de l’IBI i les transferències d’altres administracions publiques. Uns augments que, segons l’equip de govern, compensen la davallada general dels ingressos del 11%. El pressupost s’ha aprovat gràcies a la majoria absoluta del govern del PSC, l’abstenció del PP i els vots en contra de CiU, ERC-JuntsxPineda i 100xCent Pineda.

El regidor d’Hisenda, Antoni Abad (PSC), que ha presentat els comptes a la sala de sessions, ha qualificat el pressupost com a “auster” i ha assenyalat que les prioritats són “els serveis socials, el desenvolupament econòmic, la seguretat i el manteniment de la via pública”. El document, que apareixerà dilluns a la pàgina web de l’Ajuntament, conté la reducció d’un 2,14% en despeses de personal, deixant de cobrir dues vacants i contenint les hores extraordinàries, així com també una disminució del 18% en la despesa financera, conseqüència de la davallada dels tipus d’interès. Segons Abad, es tracta d’un pressupost “solidari”, tenint en compte l’increment del 6,55% en la partida de Benestar Social i per a la Promoció Econòmica. “És el millor pressupost que hem pogut elaborar tenint en compte la greu situació econòmica”, ha conclòs el regidor d’Hisenda.

El cap de l’oposició, Xavier Zarco (PP), ha defensat la seva abstenció per la falta d’esforç per a reduir algunes partides, com el capítol de despeses de personal. “El Partit Popular no pot votar a favor perquè no es pot fer seu aquest pressupost”, ha sentenciat Zarco, que defensa un repartiment diferent dels ajustaments pressupostaris. El líder dels populars creu que s’han inflat algunes xifres com la previsió d’ingressos per multes de circulació.

El portaveu de CiU, Guillem Mateo, ha definit el pressupost com a “continuista” i ha denunciat l’incompliment del programa electoral, on “presentaven un altre model per a Pineda”. Tenint en compte que Pineda és el segon municipi amb més atur del Maresme i que el consistori pateix un 18% de morositat en la recaptació fiscal, Mateo ha defensat que es congeli l’IBI com en els exercicis anteriors. El cap de llista convergent també ha recriminat que no es retalli en despesa publicitària de l’obra de govern.

El portaveu d’ERC-JuntsxPineda i diputat al Parlament, Pere Aragonès, ha acusat l’executiu d’haver inflat les previsions d’ingressos. “Aquest pressupost no és realista, no quadraran els números”, ha defensat Aragonès. Segons el regidor republicà, alguns ingressos són superiors a l’experiència del 2011. També ha retret la falta d’alguns ingressos en els documents, com les taxes de logopèdia i psicologia.

El portaveu de 100xCent Pineda, Salvador Llorens, ha criticat que “s’ha començat la casa per la teulada”, mirant abans les despeses que els ingressos dels que disposava. “Votar a favor d’aquest pressupost, seria anar contra la gent de Pineda”, ha dit Llorens. Ha denunciat que els pressupostos s’han fet a corre-cuita i que amb l’IBI s’exerceix més pressió de la recomanada per l’Estat. Salvador Llorens creu que el pressupost aprovat no es podrà complir.

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), ha retret la falta de propostes de l’oposició, que tenia l’esborrany des del mes de novembre. Per altra banda, ha donat suport a la moció del Partit Popular per a crear una comissió trimestral de seguiment del pressupost, que ha estat posteriorment aprovada per unanimitat. La comissió la formaran l’alcalde, el regidor d’Hisenda i un representant de cada grup municipal.

1 comentari per a “Pineda aprova el pressupost per al 2012”

  1. […] (Notícia publicada a Diari Maresme) Publicat: febrer 26, 2012 Categories: Català, Diari Maresme, Notícies Deixa un comentari Nom: Obligatori […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris