divendres, 23 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premià recupera L’Amistat

Sala polivalent | Foto: A.P.M.

Premià de Mar ha inaugurat aquest cap de setmana el nou espai cultural de L’Amistat. Durant tot el dissabte al matí es va celebrar una jornada de portes obertes durant la qual els premianencs van poder visitar i conèixer el nou equipament.

L’edifici que hi havia inicialment es va enderrocar el març del 2009. L’únic element que s’ha conservat de l’antic immoble és la façana, que s’ha mantingut pel seu valor històric, cultural i patrimonial. En aquest sentit, destaca el contrast entre la façana modernista i l’estètica geomètrica del segle XXI de la resta de l’edifici.

El nou espai està dotat d’una sala polivalent amb un aforament per a un màxim de 350 persones, amb una grada retràctil i parquet resistent, pensada per poder acollir teatre, cinema, música, ball, o actes i espectacles diversos; una sala petita amb un aforament per a un màxim de 100 persones, destinada a conferències, lectures dramatitzades o espectacles de petit format; un bar-restaurant; un espai per a ús de l’entitat de l’Amistat; i un hotel d’entitats. La direcció artística de l’Espai l’Amistat anirà a càrrec del premianenc Toni Martín.

El cost total de l’obra ha estat de més de 5 milions d’euros que s’han finançat gràcies als ajuts estatals del FEIL (un 50%); el Ministerio de Cultura (30%); Fundació La Caixa (15%); i la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Premià de Mar (5% restant).

Inauguració

Divendres es va fer l’acte institucional, que va comptar amb les intervencions de l’alcalde, Miquel Buch; el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve; i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. Durant el cap de setmana el nou espai va acollir els espectacles 30/40Livingstone, amb Sergi López i Jorge Picó, i The New Gospel X-perience.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris