dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Premien l’Agrupament Escolta Montnegre

Foto: Agrupament Escolta Montnegre

La unitat de Pioners i Caravel·les de l’Agrupament Escolta Montnegre de Calella ha guanyat el primer premi del 26è Premi Jaume Ciurana en la modalitat en la millora de l’entorn natural. Aquest guardó, que s’emmarca dins dels Premis Civisme de la Generalitat de Catalunya, distingeixen els grups de joves que hagin realitzat una acció cívica meritòria, voluntària i gratuïta, en algun indret dels Països Catalans, “en favor de les persones” o “en la millora de l’entorn natural”.

Treballs a la zona | Foto: A.E.M.

Concretament, el premi ha estat atorgat per les accions dutes a terme al Collet de Sant Andreu de l’Arboceda. El projecte, anomenat ‘Disseny i reordenació de la placa de Sant Andreu de l’Arboceda‘, tractava d’explicar la història de l’ermita, el veïnat al qual formava part (veïnat de l’Arboceda) i totes les accions dutes a termes en dos camps de treball per la unitat de Pioners i Caravel·les.

Segons informa l’Agrupament Escolta Montnegre, “les tasques principals han estat la dignificació i recuperació de la plaça, situada al Parc Natural del Montnegre i el Corredor, que gairebé havia desaparegut degut al abandonament i al mal ús i la recuperació del camí de bast que duia fins l’ermita de Sant Andreu de l’Arboceda”.

En aquesta edició s’hi han presentat una trentena de projectes. Els premis Jaume Ciurana tenen un gran reconeixement i és un dels guardons més importants de civisme juvenil del país.

El passat dia 22 d’octubre de 2012 es va realitzar l’entrega d’aquests premis a la Sala Tete Montoliu de l’Auditori de Barcelona. El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va presidir l’acte de lliurament. El jurat dels premis ha estat presidit per la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera, i ha comptat amb la participació de la vídua de Jaume Ciurana, Dolors Llevadot; el subdirector general de Joventut, Manel Ros, i els representants del Grup d’Antics Escoltes i Guies de la Fundació Josep Sans, Manuel Subirà i Jordi Costa. A la recollida hi va ser present una gran representació de la unitat de Pioners i Caravel·les i també una gran part de l’equip de Caps.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris