dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Preocupació pel desmantellament de Pulligan

Foto: Google Maps

A través d’un Decret d’Alcaldia, l’Ajuntament de Canet ha enviat un requeriment a l’actual empresa propietària dels terrenys i les naus que fins fa poc més d’un any ocupaven tècnics i operaris de l’empresa Pulligan, perquè les naus i els seus exteriors romanguin en condicions, nets i tancats. Fonts municipals han recordat que en les darreres setmanes s’han estat fent tasques de buidatge i desmantellament de tots els materials aprofitables de les naus i els edificis de l’empresa.

L’actual propietària és una empresa promotora que va comprar fa sis anys la totalitat dels espais a Pulligan. En aquells moments, a banda de la compra dels espais, la promotora va acordar construir unes naus al Polígon Industrial Can Misser, perquè la fàbrica es traslladés allà en un futur i deixessin lliure els espais del centre de Canet. La crisi va provocar que aquesta operació no es resolgués satisfactòriament. Pulligan va tancar i ja no té cap vinculació amb les naus i els edificis.

Actualment, l’empresa que es va adjudicar mitjançant subhasta el contingut de les naus industrials està duent a terme el desmantellament i buidatge de tot l’interior. Segons informa l’Ajuntament, aquestes actuacions estan comportant “unes setmanes molt intenses de moviment a les naus”. En aquest sentit, el consistori ha assegurat a través d’un comunicat que està vetllant perquè aquesta operació es dugui amb “el mínim de molèsties possible pel veïnat i la població en general”.

Per altra banda, els Serveis Tècnics i la Policia Local han fet inspeccions que han evidenciat que a causa dels esmentats treballs de desmantellament s’han trencat vidres de finestres i portes. També han detectat que hi ha diverses portes metàl·liques d’accés a les naus, forçades o eliminades. Això preocupa especialment a l’Ajuntament perquè aquesta situació podria permetre l’accés a l’interior de les naus a qualsevol persona.

El consistori ha recordat que és responsabilitat del propietari tenir l’espai en condicions, però “és obligació de l’Ajuntament vetllar perquè això sigui així”. Per aquest motiu, el consistori canentenc ha fet aquest requeriment a l’empresa propietària perquè “tots els espais de l’antiga Pulligan, amb especial atenció als dos edificis que formen part del conjunt i que són edificis catalogats, quedin en condicions de salubritat, seguretat i ornat públic, amb l’objectiu de garantir la seguretat dels elements malmesos, de les façanes i dels immobles en general, així com es faci una acurada neteja per garantir la salubritat de la finca”.

1 comentari per a “Preocupació pel desmantellament de Pulligan”

  1. […] dels requeriments i tràmits efectuats per l’Ajuntament de Canet, el jutjat contenciós administratiu ha […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris