diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

PSC: ‘Amb CiU, el Maresme perd inversió’

Consol Prados | Foto: PSC Maresme

La diputada socialista, Consol Prados, ha fet aquest dijous una valoració dels pressupostos de la Generalitat en una trobada de la Federació Socialista del Maresme amb els caps de llista i primers secretaris de les diferents agrupacions. Durant la trobada, Prados ha manifestat que els pressupostos de la Generalitat per enguany “no són útils per sortir de la crisi, perquè no aposten per mesures de reactivació econòmica ni lluita contra l’atur per una banda, i perquè posa en perill les polítiques socials”. Per la diputada del PSC “el que hauria de ser prioritari són les polítiques de cohesió per evitar una Catalunya a dues velocitats”.

Pressupostos

Pel que fa a la valoració de pressupost d’inversió a la comarca del Maresme, Consol Prados ha explicat que durant els anys compresos entre el 2004-2010 – amb el Govern d’Entesa – les inversions al Maresme van créixer el 14% de mitjana anual, per sobre de la mitja catalana que era del 10%. Ara, pel que fa als anys 2011 i 2012, la mateixa diputada ha denunciat que les inversions al Maresme han caigut un 44% en aquests dos anys, i ha apuntat que “si la mitja de la reducció de les inversions per comarques és del 49% entre els anys 2011 i 2012, al Maresme és del 79%“. Prados ha manifestat també que “amb el Govern de CiU el Maresme perd, perquè perd pes i perd inversions”; i ha continuat dient que “les inversions de la Generalitat al Maresme actualment, amb 21,5 milions d’euros que “es situen molt per sota de les inversions a l’any 2004, concretament a la meitat del que s’invertia fa vuit anys”.

El Grup Parlamentari Socialista, a instàncies dels socialistes maresmencs, ha presentat als Pressupostos de la Generalitat una vintena d’esmenes sobre inversions al Maresme que, segons apunten, “responen a necessitats concretes, sobre equipaments o infraestructures que estaven en marxa”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris