dimarts, 07 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

PSC Mataró demana prioritzar la seguretat

Ajuntament de Mataró | Foto: D.M.

El PSC de Mataró ha formulat un prec a l’Ajuntament demanant que es prioritzi la seguretat a la ciutat. Segons els socialistes mataronins, abans d’acabar l’any i amb la “màxima celeritat possible”, s’ha d’elaborar el Pla d’actuació conjunt i coordinat de tots els efectius policials anunciat pel govern municipal per posar-lo en marxa a partir de l’1 de gener de 2013. El Grup municipal socialista subratlla que cal garantir la recuperació de la policia de proximitat com “a eix vertebrador de la seguretat” a la ciutat.

A través d’un comunicat els socialistes mataronins demanen que s’enforteixi la prevenció per “generar un espai públic inclusiu, en el que es puguin exercir els drets de seguretat i convivència“. En aquest sentit subratllen que la seguretat “no es pot reduir, els efectius policials són més necessaris que mai i no es poden retallar”. Per una banda demanen que no es redueixi a la “mínima expressió” la policia de proximitat i, per l’altra, demanen “impulsar valors i actituds cíviques, prioritzant polítiques de mediació comunitària i de caràcter social, desenvolupant eines educatives i preventives”.

En relació a la seguretat, el PSC recorda els “avisos constants” que des de l’estiu de l’any han afectat a diversos punts de la ciutat i assegura que “no s’ha reaccionat”. En aquest sentit recorden la concentració celebrada fa uns dies al Parc de Rocafonda i la recollida de signatures a Cerdanyola reclamant més seguretat, més civisme, més convivència. “Cal que actuem immediatament i amb responsabilitat”, subratllen les fonts socialistes.

Per últim, el Grup municipal socialista assegura que en matèria de seguretat “també vol estendre la mà al govern per a treballar conjuntament amb els veïns i veïnes i cercar propostes i accions que ens ajudin en la millora de la convivència en els nostres barris, en la nostra ciutat, a tot Mataró”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris