dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Reactiven la dessalinitzadora de la Tordera

Dessalinitzadora de la Tordera | Foto: gencat.cat

L’Agència Catalana de l’Aigua ha reprès aquesta setmana la producció de la dessalinitzadora de la Tordera, a Blanes, després de l’aturada ordenada pel Govern el passat mes de novembre amb l’objectiu d’estalviar costos energètics. Segons fonts oficials, que asseguren que durant l’aturada d’hivern l’aqüífer de la Tordera “s’ha mantingut estable”, aquest nou protocol de funcionament ha suposat un estalvi d’ 1,5 milions d’euros.

Aquest dijous 26 d’abril s’ha tornat a reactivar la planta per garantir totes les demandes del Maresme Nord i del sud de la Selva, davant l’alta afluència de visitants estrangers prevista en aquesta zona turística entre els mesos d’abril a novembre.

Fonts de la Generalitat han informat que passat aquest període es tornarà a aturar la planta i es cobriran de nou les demandes amb l’aigua de l’aqüífer de la Tordera. Cal recordar que l’actual protocol del Govern considera que la dessalinització a Catalunya és un recurs que aporta “garantia al sistema” i que, per tant, s’utilitza per complementar el subministrament dels aqüífers.

Segons les dades facilitades per les mateixes fonts, les dessalinitzadores catalanes poden arribar a produir fins a 80 hectòmetres cúbics anuals – 60 a la del Llobregat i 20 a la planta de la Tordera -, equivalent a l’embassament de la Llosa del Cavall.

1 comentari per a “Reactiven la dessalinitzadora de la Tordera”

  1. Conydeperiodistes! ha dit:

    Si no dieu en quant de temps poden fer 80 hectòmetres la notícia no té cap sentit. Per tant, és més acurat dir: les dessalinitzadores catalanes poden arribar a produir 1.000.000.000.000 hectòmetrescúbics equivalent a l’oceà atlàntic.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris