dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Aprendre Periodisme Cultural

Revista de Letras, publicació digital editada per Lladó Comunicació, ofereix des de la seva Escola de Periodisme Cultural un curs en línia que ofereix especialització, eines digitals i orientació pràctica. El projecte de formació pot consultar-se a través del web escuela.revistadeletras.net.

Per Albert Lladó, director acadèmic de l’escola, “l’objectiu fonamental és oferir un equilibri entre un marc teòric de qualitat, redactat per experts en cada matèria, i ensenyar tots els instruments necessaris per professionalitzar-se en un entorn en el que la xarxa és protagonista “.

http://escuela.revistadeletras.net/

El curs convocat, que té una durada de nou mesos, abasta diferents camps, des de les noves influències als formats de les peces informatives, el periodisme digital o opcions professionals, que permetran als alumnes obtenir una panoràmica de l’especialització, sense oblidar les opcions laborals.

D’aquesta manera, l’escriptor Jorge Carrión ofereix una “cronologia de l’actualitat” centrada en entendre com funcionen els fenòmens massius. Per la seva banda, Toni Iturbe dibuixa les fronteres i sinergies existents entre la crítica i la ressenya, i Jordi Corominas i Julián tracta l’entrevista com a gènere. Doménico Chiappe i Álvaro Colomer se centren en la crònica, el reportatge i el llibre periodístic com disciplines a les que apropar des d’una veu i un tempo molt concrets. La professora d’estètica Carlota Gómez dedica la seva unitat didàctica a la informació específica i als diferències entre “opinar la Cultura i gestionar el saber”.

El director d’innovació del Grup Godó, Ismael Nafría, elabora una teoria del periodisme digital i l’experta en comunicació cultural, Berta Ares, mostra els aptituds que es necessiten per treballar en un gabinet de premsa. David Lladó i José A. Muñoz són els responsables de la part més pràctica del curs, en la qual l’alumne aprèn les eines digitals i multimèdia que es necessita per treballar en un mitjà de comunicació digital o, fins i tot, els passos per crear, amb pocs recursos, un des de zero .

En paraules de José A. Muñoz, director de Revista de Letras i coordinador del curs, “és important que la formació sigui pràctica i que obri el camí perquè els alumnes puguin adaptar-se al nou paradigma que ja està en marxa. Podran desenvolupar els seus propis projectes, però també els posarem al dia en comunicació en online”. En la mateixa línia, el periodista afirma: “quan es reactivi l’oferta laboral, una de les primeres condicions que es demanaran és que els candidats puguin redactar per a la web i sàpiguen utilitzar aplicatius i gestors de continguts per a nodrir les edicions digitals. Ja no hi haurà distinció entre periodista off i online”.

A més de les unitats didàctiques, redactades en exclusiva per al curs de Periodisme Cultural, el campus virtual inclou un fòrum i sessions de xat amb professionals que participaran en trobades amb els alumnes, que cada tres setmanes realitzaran un exercici que podrà ser publicat en Revista de Letras. En finalitzar la formació, l’Escola d’Escriptura lliurarà un certificat d’assoliment de les competències bàsiques del programa.

CONTRACTA EL TEU PUBLIREPORTATGE
Si ets una empresa, o una institució, i vols explicar els serveis que ofereixes, escriu-nos sense compromís: publicitat@diarimaresme.com
TARIFES des de 90 euros

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris