dimarts, 07 de gener de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Rierada inesperada a Arenys de Munt

La rierada de dissabte | Imatge: YouTube

Després de la tempesta de dissabte passat 27 d’octubre, al vespre, s’ha tornat a evidenciar que els embornals de la Riera d’Arenys de Munt no poden absorbir tota l’aigua que s’acumula quan es produeixen pluges localment fortes. Concretament, van caure 55 litres per metre quadrat en només 20 minuts.

En un comunicat, l’Ajuntament ha informat que la causa de la rierada són els acabats que manquen a la capçalera de la Riera, i més concretament, l’actuació per posar dins el calaix el rial de Can Cornei i l’aigua de la carretera de Torrentbò. Tot i que la captació de l’aigua d’aquesta carretera està contemplada al projecte, a hores d’ara, encara no s’ha executat, i l’Ajuntament d’Arenys de Munt recorda que va fer “una actuació perquè en pluges normals no baixés tota aquesta aigua”.

Des del mateix consistori han explicat també que l’entrada del rial de Can Cornei no estava contemplada en el projecte, i tota l’aigua d’aquest rial desemboca sobre la llera. Per tot això, el consistori ha avançat que farà un informe de la situació originada, que, “tot i la intensitat de la pluja amb els acabats correctes, no hauria provocat tants problemes si els acabats estiguessin fets”. En declaracions a Ràdio Arenys, l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, ha destacat que la manca de diners per part del Ministerio de Medio Ambiente fa “impossible acabar definitivament l’obra”.

Segons informa la mateixa emissora, fins al municipi maresmenc dissabte s’hi van acostar Bombers, Mossos d’Esquadra i ambulàncies del SEM per atendre les persones que van patir les conseqüències de la forta rierada. Entre aquestes, una botiguera que va sortir per treure el cotxe i es va veure atrapada per l’aiguat i va patir un atac d’angoixa. També es van veure afectats diversos vehicles estacionats a la zona.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt ha avançat que enviarà el seu informe a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i al Ministerio per reclamar “un cop més” que es duguin a terme aquests acabats. “La urgència de l’execució dels quals cada vegada s’evidencia més”, subratllen des del consistori arenyenc.

Imatges: Vídeo YouTube

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris