dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Rocafonda es concentra contra l’incivisme

Foto: Google Maps

Un grup de veïns i veïnes ha convocat una concentració silenciosa al Parc de Rocafonda de Mataró el proper diumenge 30 de setembre, a les 12 del migdia, per denunciar els problemes que pateix el barri en matèria d’incivisme i inseguretat.

Segons informa la Federació d’Associacions Veïnals de Mataró, aquesta convocatòria ha sorgit de “forma espontània a causa d’uns fets deplorables” que van ocórrer recentment al barri. Sense esmentar-ho, l’entitat es refereix a la forta agressió que van patir el passat mes d’agost un veí del barri i el seu pare a mans d’un grup de joves immigrants.

La mateixa federació ha informat que tot i que no han participat ni en la seva organització ni en la redacció del manifest, com a Junta de l’Associació de Veïns han decidit sumar-se perquè consideren que la situació convivencial al barri “és complicada i la sensació d’inseguretat augmenta perillosament“. En aquest sentit, l’entitat reclama que s’impedeixi que les persones incíviques “sentin que poden actuar impunement”. També, demanen “un compromís personal i col·lectiu, no només dels veïns i veïnes de Rocafonda, sinó de tot Mataró, vers una ciutat oberta, solidària i que, en temps de crisi i injustícies, sap comprendre i avançar solidàriament”.

En relació a la concentració de diumenge, diverses forces amb representació municipal han emès comunicats com el cas del PSC de Mataró, que demana més seguretat, diàleg veïnal i inversions al barri. També, ICV, EUiA, la CUP i ERC han redactat un comunicat conjunt donant suport a l’Associació de Veïns de Rocafonda, fent una crida al conjunt de la ciutadania a participar en la concentració de “forma pacífica i sense criminalitzar cap col·lectiu humà”. També exigeixen al govern que s’incrementin les “imprescindibles” inversions públiques a Rocafonda, “en tractar-se d’un barri que requereix d’una especial atenció”.

1 comentari per a “Rocafonda es concentra contra l’incivisme”

  1. […] de la ciutat i assegura que “no s’ha reaccionat”. En aquest sentit recorden la concentració celebrada fa uns dies al Parc de Rocafonda i la recollida de signatures a Cerdanyola reclamant més […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris