dissabte, 17 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

CEIP Salicrú: Ensenyament aposta per la Fàbrica

L'actual CEIP Dr. Carles Salicrú | Foto: xtec.cat

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (CiU) va rebre el passat mes de febrer un document oficial del Departament d’Ensenyament de la Generalitat que reafirma el compromís d’aquest departament amb l’escola Dr. Carles Salicrú. En aquest escrit, on es descarta el solar de Joan Corominas per ubicar el futur centre, Ensenyament considera que la ubicació a la Fàbrica Llobet i Guri és la “més avantatjosa”.

El document, al qual ha tingut accés el periodista Carles Pascual, està signat pel Director General de Centres Públics, Jordi Roig i Viñals, amb data del passat 24 de febrer. El fort desnivell i l’afectació d’aquest terreny per la construcció d’una futura rotonda que prové de l’autopista C-32, són els arguments per als quals el Departament descarta definitivament el solar de Joan Corominas.

Fins al moment, CiU ha presentat aquest document al director de l’Escola, Francisco Javier Madrid, i al president de l’Associació de Mares i Pares (AMPA), Joaquim Camps, en sengles trobades individuals. A banda, el mateix escrit s’ha fet arribar als grups municipals d’Esquerra Republicana de Calella (ERC) i al Partit Popular (PP). El govern de CiU ha descartat fer el mateix amb el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) degut a que la formació socialista creu en la viabilitat de la construcció del centre al solar de Joan Corominas.

El tinent d’Alcaldia de Territori i Medi Ambient, Jordi Sitjà, ha explicat en una entrevista amb el mateix periodista que “ja no es pot discutir si l’escola es fa a Corominas o a la fàbrica, aquest és un debat pervers”, ha subratllat. Segons Sitjà, “hem de parlar de si fem l’escola o no” i ha afegit que “amb ERC i el PP, acabarem trobant arguments perquè tiri endavant”; però “la posició d’en Josep Maria Juhé, em fa tenir seriosos dubtes pel que fa al PSC”, ha conclòs.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per