dimecres, 21 de agost de 2019
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sensacions: Gavina (II)

Foto: vikidia.org

Jo diria que la gavina que fa dies ens ve a veure, és aquella que anava en la recerca de la llibertat. Que es va atrevir a ser lliure. Que es va atrevir a somniar. Que va voler ser independent.

L’altre dia, el Sert (el gos) estava bordant o parlant amb una gavina posada sobre la barana del porxo de casa. L’Eixerit (el gat) se la mirava amb ganes de dir-li: ‘Com t’enganxi veuràs que bé em sabràs’. Va saltar per agafar-la però ella va ser més àgil; va volar amb rapidesa i de manera elegant, com si no li costés, amb suavitat i harmonia. Encara que feia poc que acabava d’esmorzar, ja que em va empastifar el terra, vaig pensar que aquella tifa anava dirigida a l’Eixerit per voler-la aclaparar. Des de llavors, ens visita gairebé cada dia. Jo li dic coses i ella em mira com estranyada. Suposo que pensarà, què em diu aquest beneit?

El Sert i l’Eixerit ja s’han fet amics de la gavina, de tal manera que ni la persegueixen ni la molesten. Potser perquè veuen que jo li parlo i, per tant, es pot considerar de la família. Li vaig posar un tros de pa, però se’l va menjar el Sert. Bé, ella no passa gana, està preciosa, ‘pechugona’ i tota blanca. Sembla que tingui un saló de bellesa per a ella sola. El mar que té davant de casa és un bon proveïdor dels seus aliments preferits, els peixets.

L’Eixerit sempre s’acosta per acariciar-me i de vegades juga amb mi traient les ungles, però quan et queixes de seguida les amaga. Tinc la sensació que quan els animals de companyia et volen expressar el seu agraïment per tenir-los, cuidar-los, estimar-los i alimentar-los, la seva millor manera de fer-ho és amb l’amor.

Bé, doncs quan emigri la gavina seguirà gaudint de la llibertat; seguirà essent mestre de vols d’altura, seguirà explorant nous cels, nous mons més enllà dels crits dels éssers humans.

“La libertad es uno de los más preciosos dones que dieron los cielos; con ella no pueden igualarse los tesoros que encierran la tierra y el mar: Por la libertad, así como por la honra, se puede y debe aventurar la vida”. Miguel de Cervantes Saavedra.

Espero que d’alguna manera aprenguem d’aquesta valentia, de no menysprear l’esperit aventurer d’un món desconegut en el qual hi trobarem nous reptes que ens renovaran la il·lusió per emprendre una nova vida que, qui sap, només pot ser, si més no, diferent.

Si aprofitant la majoria de les nostres condicions, aquella majoria que se’ns presenta amb safata d’or i utilitzant el ‘seny’, no la avarícia; si unim totes aquestes forces i lluitem pel nostre objectiu, si som capaços de ser generosos, si ens dediquem al propòsit principal, aconseguirem la Llibertat o sigui la Independència.

La gavina, des del més alt del cel ens observarà i ens dirà: ‘Com li agrada la llibertat a aquest poble’. Estic segur que no s’oblidarà de nosaltres i, quan vulgui tornarà a visitar-nos, sempre l’estarem esperant amb un interès especial per escoltar les seves vivències.

J. A. López Garriga

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris
produït per