dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Simulacre al Port d’Arenys

El simulacre al port arenyenc | Foto: Varador 2000

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) i Ports de la Generalitat han organitzat aquest dimecres, al matí, un simulacre en el varador que hi ha a la zona del port concessionada a l’empresa Varador 2000. El supòsit ha consistit en la caiguda d’un vaixell a terra mentre era traslladat per la grua del varador. L’accident simulat s’ha produït a causa d’una avaria en una part del mecanisme de la grua, cosa que ha suposat el trencament d’una eslinga i la caiguda de l’embarcació. En caure a terra, el vaixell ha atrapat a una persona que ha resultat ferida.

L’objectiu d’aquest exercici ha estat posar a prova els plans d’autoprotecció (PAU) del port d’Arenys de Mar i del varador, comprovar com s’integra amb el Pla de Protecció Civil municipal i amb el Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya CAMCAT. Així mateix, s’ha comprovat la comunicació i coordinació entre els mitjans que han participat en l’exercici.

El simulacre ha comptat amb la participació de diferents grups d’intervenció i institucions com ara els Bombers de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Creu Roja, Sistema d’Emergències Mèdiques(SEM), Grup de Recolzament d’Activitats Especials (GRAE), Ports de la Generalitat, tècnics de Protecció Civil de la Generalitat i l’Ajuntament d’Arenys de Mar.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris