dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Sis anys de compromís

Logo: Diari Maresme

L’octubre de 2006 inauguràvem, amb més il·lusió que experiència, un diari digital que prometia forjar-se a partir de tres pilars: rigor, proximitat i immediatesa. Avui, sis anys després, i escoltant els nostres lectors com a prioritat, seguim pensant que el periodisme cerca el mateix que llavors. Som una empresa privada que, en la mesura de les nostres possibilitats, volem oferir un servei públic.

Recordo quan, amb en David Lladó, dibuixàvem esbossos de com hauria de ser Diari Maresme. Fèiem, com ara, les reunions en un bar, a hores intempestives. Necessitàvem invertir en el projecte i, entre els dos, vam aconseguir poc més de mil euros. Era la nostra paga extra. Així, aquell any ens vam quedar sense viatge, però vam engegar un trajecte que encara dura. I que, amb totes les dificultats del moment, s’ha fet gran i camina amb voluntat de seguir aportant el granet de sorra. Ens importa la cohesió social de la comarca, la llibertat de premsa, i la informació de qualitat com a tret de sortida cap al coneixement.

És evident que Diari Maresme va fer un pas de gegant quan en Ramon Texidó es va fer càrrec de la direcció del projecte. Ell era el puntal per garantir el periodisme que nosaltres volíem oferir, al costat de la gent, i així ens podíem concentrar en fer d’editors, cercant potencials solucions en un sector complex i constantment canviant.

Hem obert les portes a associacions i entitats, hem sigut altaveu de la pluralitat del nostre entorn, i hem estat crítics, quan ha calgut, amb l’eficàcia dels nostres representants polítics. Els premis als millors blocs de la comarca, o concursos com els de fotografia, han sigut la nostra manera de sortir al carrer i donar la mà, físicament, als nostres lectors. No estan sols. Diari Maresme és el diari de tots els maresmencs.

És cert, per què no dir-ho, que no sempre hem rebut el recolzament que esperàvem per part d’alguns ajuntaments, que encara no han après que invertir part dels pressupostos de promoció en diaris digitals independents a més d’efectiu és, sense cap mena de dubte, més econòmic. I, fins i tot, més ètic que fer-ho en tot tipus de pancartes, cartells i papers que contaminen carrers i avingudes. Seguim fent pedagogia. No importa. Encara els esperem. Tenen les portes obertes.

L’actual crisi econòmica – i la crisi de valors – ens obliga a seguir preguntant-nos com informar d’una manera constant i sostenible. En aquest sentit, portem mesos treballant en un nou sistema publicitari (automatitzat) que aconseguirà rebaixar les tarifes fins al 60% i que, d’aquesta manera, qualsevol que ho vulgui podrà fer visible els serveis que ofereix. Volem que el ventall de clients, tal i com ho és el de més de 200.000 lectors anuals, sigui al més ampli possible. Aquest és un projecte d’inclusió. De tots i per a tothom.

Els que fem Diari Maresme – no puc deixar d’agrair aquí la feina dels més de cinquanta col·laboradors i les desenes d’empreses que ens han recolzat durant aquest temps – creiem fermament en la participació, la solidaritat, el diàleg i la responsabilitat. Una societat oberta i democràtica, una comarca com la nostra, necessita mitjans de comunicació contemporanis, autònoms, i compromesos. Aquest és el repte. Això és el que ens mou. Gràcies per acompanyar-nos, i fer-ho possible. Seguim, que queda molta feina. Ara més que mai.

Albert Lladó | Editor de Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris