divendres, 23 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tordera: Absolen l’alcalde d’un delicte ecològic

Imatge: YouTube

L’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), d’un delicte contra el medi ambient per l’abocament de les aigües residuals de la urbanització Terrabrava al torrent de Roques Llises. En la sentència, que s’ha fet pública aquest dijous, l’Audiència destaca el comportament de “preocupació” de l’alcalde davant la problemàtica i reivindica que el consistori ha actuat complint amb “totes les seves competències” en aquesta matèria.

El jutge descarta que els abocaments hagin provocat danys o hagin suposat un “risc ecològic” a la zona. A més, la sentència eximeix l’alcalde de ser el responsable de la gestió de l’aigua al municipi. En aquest sentit, cal recordar que durant el judici Garcia va assenyalar que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) era la principal responsable, per no haver construït la depuradora projectada al municipi.

L’alcalde de Tordera ha mostrat la seva satisfacció amb la sentència perquè, segons ha assegurat, reafirma que “l’Ajuntament ha actuat amb rigor” i perquè reivindica que “és l’ACA qui ha de fer la depuradora, malgrat tot el que s’ha fet des del municipi els últims deu anys per solucionar la situació”.
A nivell personal, Garcia ha volgut agrair el suport rebut durant tot el procés i ha defensat que “tota la gestió que fa al capdavant del consistori està feta amb rigor i pensant en el bé del municipi”.

La Fiscalia de Barcelona havia demanat una pena de cinc anys de presó, inhabilitació per quatre anys i multa per, segons el seu argument inicial, haver “permès” i “consentit” que els residus generats a la urbanització Terrabrava fossin llançats “sense depuració ni tractament” a la riera de Vall-lloparda.

1 comentari per a “Tordera: Absolen l’alcalde d’un delicte ecològic”

  1. […] de la recent absolució de l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), per un presumpte delicte contra el medi […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris