dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tordera critica la decisió de Foment

Un tram de la N-II, Maçanet-Tordera | Foto: S.V.

L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), ha mostrat la seva disconformitat amb la revocació definitiva del projecte de desdoblament de la N-II, entre Tordera i Maçanet. Garcia ha lamentat la “poca sensibilitat” del govern central en la problemàtica d’aquesta carretera. Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya ha avançat que presentarà recurs administratiu contra aquesta decisió del Ministeri de Foment.

Aquest tram de la N-II compta amb un alt índex d’accidents de trànsit. Segons les dades facilitades pel consistori torderenc, de les 34 víctimes mortals per accidents de trànsit que hi ha hagut a les comarques de Girona des de principis d’any, 14 han deixat la vida a la carretera Nacional-II. La mort més recent va ser el 16 de juliol, a Maçanet de la Selva, on es van veure implicats tres cotxes i un camió.

Diversos càlculs estimen que pel tram gironí de la N-II hi passen cada dia uns 10.000 cotxes i 4.000 camions. Un volum de trànsit molt elevat que circula per una via perillosa, amb obres inacabades i de mala senyalització que sovint provoca embussos i accidents.

En el mateix BOE que anunciava la revocació d’aquest desdoblament argumentant motius econòmics i manca de titularitat estatal, el Ministeri de Foment també avançava que com a “alternativa racional” redactaria un estudi informatiu per definir un ”itinerari de gran capacitat” que enllaci la B-40 des de Granollers cap al nord i amb l’autovia A-2 a Maçanet de la Selva. Aquesta iniciativa, que donaria prioritat a l’itinerari de l’interior deixaria, però, sense connexió amb carretera desdoblada municipis com Lloret de Mar o Blanes.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris