dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Tres-centes llars pesaran la seva brossa

Contenidors de selectiva | Foto: Diari Maresme

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i Ecoembes han posat en marxa un projecte conjunt que amb el nom ‘Pesa la brossa‘ permetrà obtenir dades objectives sobre la quantitat de residus produïts a les llars catalanes. Mitjançant la creació d’un panell de productors format per 300 llars, aquesta iniciativa podrà establir la producció actual de brossa arreu del país, a través del seguiment de famílies amb diferents característiques que representin tot l’univers de Catalunya.

Així, les famílies de les llars seleccionades, que han de complir un criteris representatius establerts, hauran de pesar periòdicament, una setmana al mes, i durant tot un any, les diferents bosses d’escombraries que produeixen en el moment en què les vagin a llençar als contenidors. Quan s’acabi la setmana, les mateixes llars hauran d’enviar les dades obtingudes a través d’internet, mitjançant uns formularis que estaran disponibles al web pesalabrossa.cat.

Per a dur a terme aquesta campanya, a l’inici del projecte, les famílies seleccionades rebran una visita inicial, les balances per poder fer els pesatges i, també, bosses d’escombraries necessàries per a tot l’any. Segons informa Ecoembes, aquest procés tindrà “un seguiment continu” de les llars, i s’oferirà el suport que les famílies requereixin per a la realització dels pesatges.

Per altra banda, tota la informació obtinguda permetrà a l’ARC disposar d’un coneixement “molt més acurat” sobre la quantitat de residus que produeixen les famílies catalanes. Segons fonts de l’Agència, aquest coneixement “permetrà dissenyar estratègies i dur a terme millores en la gestió general d’aquests residus”.

La participació en aquest estudi serà gratificada amb productes per un valor total de més 200 euros; malgrat això, els impulsors de la campanya han matisat que “més enllà de l’interès personal i la compensació”, aquesta iniciativa “comporta un benefici per al conjunt de la societat” i les llars participants “podran millorar la recollida selectiva que realitzen”.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris