dijous, 22 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Troben una serp blanca a la cuina de casa

Captura de la serp blanca | Foto: A.R.

Agents Rurals del Maresme han capturat i retirat aquesta setmana un exemplar de serp blanca (Rinechis scalaris) d’un domicili particular de Premià de Dalt. L’animal s’havia introduït inadvertidament a l’interior de la cuina de l’habitatge, provocant un ensurt als seus propietaris que immediatament van trucar al telèfon d’emergències 112.

En una ràpida intervenció, els agents van capturar la serp i la van traslladar fora de l’immoble. La serp procedia de les zones boscoses veïnes, on sol haver-hi presència de diferents espècies de serps mediterrànies: serp blanca i serp verda principalment, ambdues inofensives per a l’ésser humà. Aquestes dues espècies estan protegides per la Llei de Protecció dels Animals de Catalunya, i està prohibida la seva captura, tinença particular o causar-li la mort.

A banda del fet d’aquesta serp blanca trobada dins un domicili a Premià de Dalt, també es va capturar una serp verda trobada a l’interior d’un garatge a Vilassar de Dalt, i el cas més curiós ha estat el d’una altra serp blanca trobada a Tordera a dintre el recinte del motor d’un vehicle.

Enguany, només a la comarca del Maresme, el cos d’Agents rural ha realitzat un total de 535 actuacions relacionades amb la protecció dels animals, de les quals 182 han estat trasllats de fauna salvatge protegida a centres de recuperació de fauna i 15 captures de serps que enguany han resultat molt actives al Maresme degut a l’avançament dels dies secs i amb molta calor que hem patit. Del total de 15 captures de serps, 7 han estat de serp blanca, 6 de serp verda i 2 de serp d’aigua.

1 comentari per a “Troben una serp blanca a la cuina de casa”

  1. […] Segons explica el diari Maresme, el cos d’agents va recollir la serp en una ràpida intervenció per a traslladar-la fora de l’immoble. Tot i que aquest hagi sigut el cas que més ha cridat l’atenció, no ha sigut pas l’únic ocorregut aquesta setmana al Maresme. Durant les mateixes dates, també es va capturar una serp verda trobada dins un garatge particular de Vilassar de Dalt, i el cas més curiós va ser el d’una altra serp blanca trobada a Tordera enmig del recinte del motor d’un vehicle. Totes dues espècies són inofensives per als humans. Comparteix:FacebookTwitterPrintEmailPinterestLike this:LikeBe the first to like this. […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris