divendres, 23 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Visita del Síndic de Greuges a Mataró

Visita del Síndic a l'Ajuntament | Foto: AJ

L’oficina del Síndic de Greuges s’ha desplaçat aquest dimarts a Mataró per atendre directament les queixes i les consultes de la ciutadania de la capital del Maresme. En total, s’han rebut 17 visites, que s’han materialitzat en 7 queixes i 10 consultes. Els temes més destacats de les queixes i consultes han estat serveis socials i consum.

També, durant la seva estada a Mataró, l’equip del Síndic ha visitat el Consorci Sanitari del Maresme, el centre residencial d’acció educativa Pere IV i ha mantingut una reunió amb els responsables de la Subdirecció General de la Inspecció Educativa dels Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental. Durant la seva visita, Rafael Ribó ha aprofitat el desplaçament per entrevistar-se amb l’alcalde de Mataró, Joan Mora.

Segons les dades facilitades per l’oficina del Síndic, durant el 2011, els habitants de Mataró van fer arribar al Síndic de Greuges un total de 197 actuacions (85 queixes i 112 consultes). Temes relacionats amb serveis socials, en 21 casos, procediment administratiu (multes de trànsit, funció pública, contractació administrativa, etc.), en 16, i urbanisme i habitatge, en 15, van ser les temàtiques més exposades en les queixes durant el 2011.

Al Maresme, el total d’actuacions fetes pel Síndic durant el 2011 va ser 987 (410 queixes i 577 consultes). El Masnou, amb 96 actuacions (39 queixes i 57 consultes), i Canet de Mar, amb 58 (25 queixes i 33 consultes ), van ser les altres dues poblacions del Maresme d’on el Síndic va rebre més queixes i consultes durant el 2011.

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris