dijous, 06 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

‘Volem que trobar feina no suposi cap calvari’

Josep Azemà | Foto: Trobarefeina

Aquest mes fa just un any que va començar a funcionar una nova iniciativa a través del web trobarefeina.com. Avui parlem amb un dels seus impulsors, el masnoví Josep Azemà, perquè ens expliqui com està evolucionant aquesta experiència social i solidària sobre la recerca de feina.

Què diferencia Trobarefeina amb la resta de portals de feina?
Trobarefeina fa tot el possible per no fer perdre el temps a la persona que busca feina. Les ofertes de feina són reals i directes. La persona que busca feina no necessita registrar-se ni haver de refer el seu Currículum vitae (CV).

Per tant, es tracta de crear ponts entre empreses i candidats?
Es tracta de facilitar la feina a totes dues parts.

Què us va motivar a impulsar el projecte?
Fa un any em vaig posar a buscar feina per la xarxa. Per rebre informació, m’havia de registrar i crear un nom d’usuari i una contrasenya amb un nombre mínim de caràcters,…tot això després d’haver emplenat una multitud de caselles amb informació sovint innecessària. També havia d’enviar el meu CV sense saber el destí exacte, i un cop rebia ofertes de feina, moltes vegades no encaixaven amb el meu perfil professional,… En definitiva, buscar feina a la xarxa no podia ser tan difícil i pesat. Per això vaig aprofitar les xarxes socials i vaig començar a animar la gent a anunciar llocs de feina propers, de familiars, d’amics del barri, per ajudar-nos entre tots.

És a dir, aplicar la teva màxima preferida ‘no et salvaràs si no salves ningú’?
Exacte. Si no dónes no reps. I per crear xarxa cal que tots ens hi moguem. Per això vaig crear un grup anomenat “et trobaré feina” amb aquest esperit positiu d’animar tothom a trobar feina i apartar-los del desànim de la recerca de feina pels canals habituals.

Com valoreu el primer any d’experiència?
Tenim gairebé 3000 seguidors al grup. Se n’han creat de nous en altres països d’Europa seguint el mateix model i nom en diferents idiomes.
La web ja arriba a les 2000 visites diàries i s’han publicat més d’un miler d’ofertes de feina directes.

Foto: Trobarefeina

De quines coses esteu més satisfets?
De la resposta de la gent, de comprovar que hi ha persones molt vàlides que tenen ganes de fer coses i estan molt il·lusionades amb aquest projecte. També és molt gratificant rebre cada dia mostres d’afecte i de felicitació per part dels usuaris i usuàries del portal.

Quantes ofertes setmanals esteu publicant actualment?
Segons l’època, entre 30 i 40. De cara a l’estiu, s’incrementa fins a les 50-60.

A més, també publiqueu temes complementaris com l’editorial o consells pràctics.
Sovint publiquem algunes reflexions sobre tots els factors que envolten la recerca de feina però sense caure en el pessimisme. Tot i el panorama actual, no volem que el nostre espai es converteixi en un mur de lamentacions.

Quins canvis heu previst realitzar properament al vostre web?
Volem donar més participació als usuaris, tant als qui busquen feina com a les empreses que n’ofereixen. Trobarefeina.com vol ser un espai de diàleg, en què hi hagi intercanvi d’experiències, i, doncs, de solidaritat.

Què recomaneu a les persones que s’incorporen al portal per primera vegada?
Que tinguin una actitud positiva, activa, que hi participin i aportin informació sobre feina. Diuen que el 80% de les feines es troben gràcies als contactes més propers, com ara la família o els amics. A Trobarefeina volem reflectir aquest context. Volem que la gent que visita la web arribin a una gran família on trobar feina no suposi cap calvari afegit al qual ja hi ha malauradament massa gent.

5 comentaris per a “‘Volem que trobar feina no suposi cap calvari’”

 1. Marc Soler ha dit:

  Es una gran iniciativa, en temps dificils i no tant dificils la gent es te que ajudar ! Mai es pot perdre la solidaritat entre la gent.

  Gràcies Josep i també a Diari Maresme per compartir aquesta informació.

 2. […] Ver artículo en Diari Maresme: http://diarimaresme.com/2012/volem-que-trobar-feina-no-suposi-cap-calvari/ […]

 3. Cesc Salinas ha dit:

  Endevant Josep
  Iniciatives com aquestes son las que calen per aportar com mínim il.lusió a la gent que cerca feina.
  Salut.
  Som i serem.

 4. selema ha dit:

  És perfecte la pàgina!
  Així haurien de ser totes les pàgines de recerca de feina!

 5. Lola ha dit:

  Donc jo a partir del 10 d agosto q se m acaba el paro preciso feina.Visc a Tordera i no tinc móvil pero, el Mail ja si un gas m poso en contacte .el teléfono es 937642331 gracias
  Un saludo

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris