dimecres, 05 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Presenten a Calella el Calendari de Catalunya

Xavier Mayugo | Foto: Redacció

Les gairebé il·limitades possibilitats de la informàtica ha permès que moltes persones del món creatiu la facin servir com una eina més per crear. Però, en ocasions, la seva gran potencialitat també ajuda als professionals informàtics a fer el salt invers cap al món creatiu. Aquest és el cas d’en Xavier Mayugo i Fink, d’APN Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), qui acaba de crear el Calendari de Catalunya, un original calendari en català adreçat a persones a qui els agradi veure-hi reflectides aquelles tradicions que formen part de la nostra cultura.

Quines són les teves principals tasques a APN-TIC?
La venda i reparació d’equips informàtics, classes d’informàtica i disseny gràfic.

El local d’APN-TIC, a Calella | Foto: Redacció

Com veus el català dins el món informàtic?
La majoria del software (programari) és en anglès. Ja n’hi ha de programari traduït, sobretot el que s’anomena lliure, però de programari creat en llengua catalana n’hi ha ben poc. Espero que amb el temps es vagi incrementant, encara que això va molt lligat a les oportunitats de feina d’aquest sector que hi hagin al nostre país.

Què et va motivar a crear un calendari exclusiu en català?
Se’m va acudir dissenyar un calendari en català, amb festes exclusivament catalanes i que es mostressin amb un recordatori gràfic. Així per exemple al dijous llarder hi surten una botifarra blanca i uns ous, el dimecres de cendra uns bunyols, per Sant Jordi un llibre i una rosa, etc.

El Calendari de Catalunya | Autor: Xavier Mayugo

A més, hi apareixen altres símbols característics de la nostra cultura.
Sí, sense estar vinculats a cap data concreta, també es troben gràficament representats altres signes identitaris nostres com el pa amb tomàquet, una barretina o un morter per l’all i oli.
Tanmateix, és un calendari on tens tot l’any a la vista, que el fa molt pràctic per apuntar-hi cites, aniversaris i qualsevol altra cosa que necessitis recordar.

A quin públic s’adreça?
A totes aquelles persones que els agradi veure reflectides al calendari aquelles tradicions que formen part de la nostra identitat.

Com vas seleccionar les fotografies?
La majoria són fetes expressament per crear el Calendari. També hi ha dissenys que no són fotografies. L’escut amb les 4 barres per exemple, és fet amb un programa d’edició d’imatge.

Com has pensat promocionar-lo?
Des del passat 15 de febrer, es pot comprar a les parades que instal·la l’ANC a diversos municipis de l’Alt Maresme, com Calella i Pineda de Mar.
I, a part de trobar-lo a APN-TIC, també hi ha llibreries de Calella i dels voltants interessades en oferir-lo.

APN -Tecnologies de la Informació i la Comunicació
C/ Barcelona, xamfrà Colom
08370 – Calella (Barcelona)
Tel. 937697518
www.apntic.com

CONTRACTA EL TEU PUBLIREPORTATGE
Si ets una empresa, o una institució, i vols explicar els serveis que ofereixes, escriu-nos sense compromís: publicitat@diarimaresme.com
TARIFES des de 90 euros

Els comentaris estan tancats