dimecres, 21 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Acció Artístika

Raimon Miranda | Foto: D.M.

Raimon Miranda | Foto: D.M.

Tinc previst per a finals de setembre fer un espectacle que suposo que es realitzarà al Bar Joao, de la plaça de les Mèlies, amb participació d’alguns dels millors artistes pinedencs i que vull filmar en vídeo digital, per fer un documental sobre la creació. Probablement s’anomenarà “Acció Artístika”.

Entre ells, hi haurà l’amic i guitarrista de blues Ramon Tutó. L’actor i rapsode, vinculat al Centre Cultural i a Mare Nostrum, Genís Poch, que fa poc va muntar un bon espectable a la Biblioteca vella. La Coral Juvenil de Santa Maria, dirigida magníficament per Eli Pereira, que ens cantaran varis temes com “Only you” o una de les peces de “Jesuscrist Superstar”, junt amb el jove i bon pianista, Pere Nieto. El músic Freddy Garcia, un harmònica fora de sèrie, que sol tocar amb el grup “The Clean Pockers” i que fa relativament poc van actuar al pub Versus. Dos del membres del grup local Marla, l’Isaak i el Rubèn, els germans Fernàndez, que en versió acústica ens oferiran un tema musical de collita pròpia. La boliviana-catalana Sara Medran, però establerta aquí, que ens oferirà el preciós tema de molta càrrega espiritual “Amazing grace”, acompanyada d’una acció plàstica  interessant que protagonitzaran dues noies. La ballarina clàssica d’origen rus, Victoria Perelman, ens regalarà una peça pur delicatessen. L’Abert Carrión, que és també un ballarí excel·lent de Breakdance. I dintre també de la kultura hip hop, tindrem Daniel Ortega, membre actiu del grup  La Kosta Basta, amb un tema molt bo, i finalment, jo mateix, segurament amb un poema de Joan Salvat-Papasseit o Màrius Torres.

Per acabar, tots plegats canten l’ “Hallelujah” del gran autor jueu-canadenc Leonard Cohen, però en una versió increïble del seu millor deixeble, Rufus Wainwright. El càmera serà el meu col·laborador habitual i que ja hem treballat plegats en varis vídeos com “Estimar-te ànima” o “En Nil visita la biblioteca M. Serra i Moret”, que podeu veure a Youtube, o en el sobri, recent i llarg documental “Tal com raja”, encara inèdit, perquè vull presentar-lo al Festival Internacional de Cinema de Sitges. Per cert, hem creat plegats un bloc nostre, propi, d’informació. La filosofia del projecte és aconseguir una obra lírica, poètica, a la recerca de l’ànima. Tot plegat vull que esdevingui una reflexió en veu alta a través de la mirada cinematogràfica de la creació i del procés artístic en el panorama actual de Pineda. Anirà acompanyat de tota una sèrie d’entrevistes individuals als diferents artistes locals que surten en aquest documental, per completar la seva visió individual i captar l’esperit del món creatiu.

Canviant de tema, vull comentar la constitució aquí a Pineda, oficialment i legalment, de l’ANC (Assemblea Nacional Catalana). La nova junta està formada per Jordi Sancho, president, Pere Mataró, vicepresident, i Lluís Muntaner, tresorer. El dia de la presentació a Can Comas van insistir que el principal objectiu de l’ANC és aconseguir la independència del nostre país, Catalunya, i el dia que això s’assoleixi, l’entitat s’autodissoldrà. Si desitgeu més informació adreceu-vos al mail pinedademar@assemblea.cat, o també als seus respectius faceboocks. Enhorabona i us desitjo molta sort en la vostra tasca, amics i amigues!

També volia esmentar una web que ha obert l’inquiet Josep Guimbernat, perquè els diferents artistes pinedencs es pugin promocionar en una nova xarxa digital. Aquí teniu els links de contacte, on jo també hi sóc inclòs.

Finalment volia esmentar que vaig assistir a la presentació de l’Arts d’Estiu d’enguany, presentat pel batlle, Xavier Amor, la regidora de Cultura, Sònia Moraleda, el president del Centre, Quim Gibert i el seu responsable artístic, Xevi Gómez. Aquesta és la tercera edició i promet molt, a partir d’un cartell molt engrescador. Entre els grups fitxats per aquest estiu s’hi troben Manel, Lax’N’Busto, Nina, Sara Baras, etc…  La majoria d’actuacions seran a Can Comas, però també n’hi haurà al pati de l’Escola Sant Jordi. Un cartell de primera divisió, que esperem que en anys successius vagi creixent en benefici de la vida cultural i turística de Pineda. El preu de les entrades oscil·larà entre els 10 i 20 euros i es calcula una mitjana d’entre 500 i 600 persones per actuació. Esperem que vagi tot molt bé!

Raimon Miranda | Pineda de Mar

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris